Η Campari και η Moët Hennessy ενώνουν δυνάμεις και επενδύουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο 

Η Campari και η θυγατρική της LVMH, Moët Hennessy, ενώνουν τις δυνάμεις τους στο διαδίκτυο, δημιουργώντας μία κοινή επιχείρηση, με την οποία έχουν στόχο να επενδύσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Συγκεκριμένα οι δημοφιλέστατοι οίκοι παραγωγής ποτών  ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου σχετικά με κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά. Η τελική φιλοδοξία είναι να δημιουργηθεί μία ισχυρή επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου στον συγκεκριμένο τομέα. 

Η δημιουργία της νέας αυτής συνεργασίας προέρχεται από την Campari, η οποία είχε εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον διαδικτυακό πωλητή ποτών «Tannico». Οι μισές από αυτές τις μετοχές πωλούνται στην Moët Hennessy έναντι 25,6 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά, αν και η συμφωνία δεν έχει εγκριθεί επίσημα. Επικεφαλής της νέας εταιρείας θα είναι ο Marco Magnocavallo, ανώτατο στέλεχος της Tannico και θα παραμείνει σημαντικός μέτοχος στην εταιρεία. 

Η Tannico έχει στην κατοχή της μερίδιο στο Ventealapropriete.com, μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου με premium κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά στη Γαλλία. Μαζί οι δύο εταιρείες πέτυχαν πωλήσεις αξίας πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ τον προηγούμενο χρόνο. Ενώ το ηλεκτρονικό εμπόριο αποτελούσε ήδη ένα αρκετά αναπτυγμένο κανάλι για κρασιά και οινοπνευματώδη ποτά, η κατάσταση της πανδημίας το ενίσχυσε αρκετά. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here