19 Απρ 2024
READING

Οι αγορές μέσω social media έχουν αυξηθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

2 MIN READ

Οι αγορές μέσω social media έχουν αυξηθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Οι αγορές μέσω social media έχουν αυξηθεί ραγδαία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας των μελών της κοινότητας αξιολόγησης προϊόντων  του διαδικτύου, «Bazaarvoice’s Influenster» αναδεικνύεται το συμπέρασμα ότι το καταναλωτικό κοινό από την αρχή της πανδημίας επιλέγει πολύ περισσότερο τα social media με σκοπό να ανακαλύψουν και να αγοράσουν προϊόντα. 

Συγκεκριμένα το (72%) των ερωτηθέντων του συνολικού δείγματος επηρεάζεται πολύ περισσότερο από τις αγορές μέσω social media, συγκριτικά με τον χρόνο πριν από την έξαρση της πανδημίας. Περισσότερο από 8 στους 10 ερωτηθέντες, (84%) του δείγματος της έρευνας, συμφωνούν ότι ο χρόνος που διαθέτουν για τα social media έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών. 

Επιπλέον τους τελευταίους 12 μήνες, οι κορυφαίες επιλογές ανάμεσα στους ερωτηθέντες για το που να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους είναι τα site των brands με το ποσοστό να ανέρχεται στο (77%) και το Instagram (54%). Ταυτόχρονα μεγάλη είναι η αύξηση όσων επιλέγουν αγορές μέσω TikTok με το ποσοστό να αγγίζει το (567%), μέσω Twitter (300%) και μέσω Pinterest (250%). 

Παράλληλα το (73%) των ερωτηθέντων έχει αγοράσει από κάποιο νέο brand εξαιτίας των social media, ενώ το (55%) υποστήριξε ότι έχει επιλέξει ένα νέο brand απ’ ότι κάποιο ήδη γνωστό γι’ αυτούς brand. 

Όταν τους ζητήθηκε να προσδιορίσουν τους τρεις κορυφαίους λόγους για τους οποίους ωθούνται στην επιλογή μιας νέας μάρκα από τα social media: 

  • Το (50%) των ερωτηθέντων δήλωσε ότι σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν η κάλυψη των αναγκών τους με σχετικά προϊόντα  

  • Το (49%) λαμβάνει υπόψη του τα πλεονεκτήματα, τα χαρακτηριστικά και τα συστατικά των προϊόντων που πληροφορείται καλύτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

  • Το (29%) επηρεάζεται εάν βρει χαμηλότερη τιμή

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ακόμη ότι συγκριτικά με τις αγορές μέσω social media και καταστημάτων, οι καταναλωτές προτιμούν για την αγορά ειδών ομορφιάς το (89%) τα social media και το (35%) τα καταστήματα, ενώ για προϊόντα υγείας και ευεξίας επιλέγουν το (42%) τα social media και το (24%) τα καταστήματα.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.