20 Απρ 2024
READING

Πάνω από 1000 ανεξάρτητοι πωλητές του Amazon έκαναν 1 εκατομμύριο λίρες σε πωλήσεις 

2 MIN READ

Πάνω από 1000 ανεξάρτητοι πωλητές του Amazon έκαναν 1 εκατομμύριο λίρες σε πωλήσεις 

Πάνω από 1000 ανεξάρτητοι πωλητές του Amazon έκαναν 1 εκατομμύριο λίρες σε πωλήσεις 

To Amazon έχει πάνω από 1000 ανεξάρτητους πωλητές στην Αγγλία με 1 εκατομμύριο λίρες σε πωλήσεις πέρυσι, καθώς τόσο οι έμποροι όσο και οι αγοραστές εστίασαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της εταιρείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Σύμφωνα με τον γίγαντα λιανικής, οι αριθμοί των πωλητών  αυξήθηκαν κατά (20%), 65.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι ενώ παράλληλα το (60%) όλων των φυσικών προϊόντων πωλούνταν στην πλατφόρμα του μέσω ανεξάρτητων πωλητών.

Όσον αφορά τoν μέσο όρο πωλήσεων αυτών των επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά (50%) πέρυσι, και έφτασαν στις 300.000 λίρες. Περίπου οι 30.000 από αυτές χρησιμοποιούν την υπηρεσία εκπλήρωσης του Amazon, από την διαδικασία αποθήκευσης μέχρι την τελική παράδοση. Αυτό σημαίνει ότι το Amazon έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων, συμβάλλοντας στην επέκτασή τους στην Ευρώπη.  

Ενώ το Amazon σημείωσε δραματική αύξηση των πωλήσεών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους με το ποσοστό να ανέρχεται στο (44,1%), η αύξηση των πωλήσεών του φέτος αναμένεται να επιβραδυνθεί σημαντικά, εξακολουθώντας όμως να υπερβαίνει σημαντικά τις προσδοκίες. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα της Insider Intelligence, οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου του Amazon στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά (15,3%) φέτος και αξία 367,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, παρατηρώντας το μερίδιό του στην αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ να αυξάνεται από (39,8%) σε (40,4%).

Σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας το Amazon αντιπροσωπεύει το (83,2%) όλων των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου στις ΗΠΑ για είδη βιβλίων, μουσικής και βίντεο, ενώ παράλληλα αντιπροσωπεύει το (50,2%) των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Φέτος, το Amazon αναμένεται να λάβει πάνω από το ένα τέταρτο των πωλήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ για κάθε κατηγορία προϊόντων εκτός από τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.