27 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Οι χριστουγεννιάτικες αγορές νωρίτερα, το Black Friday ξεπερασμένο πλέον σε ώριμες αγορές

3 MIN READ

Έρευνα | Οι χριστουγεννιάτικες αγορές νωρίτερα, το Black Friday ξεπερασμένο πλέον σε ώριμες αγορές

Έρευνα | Οι χριστουγεννιάτικες αγορές νωρίτερα, το Black Friday ξεπερασμένο πλέον σε ώριμες αγορές

Σύμφωνα με έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Sitecore, οι καταναλωτές είναι πανέτοιμοι να πραγματοποιήσουν τις φετινές αγορές των Χριστουγέννων. Συγκεκριμένα το (34%) των καταναλωτών σκοπεύει να ξεκινήσει τις αγορές του πριν από τις συγκεκριμένες μέρες και να τις πραγματοποιήσει ακόμη και κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών του χρόνου ανεξάρτητα με την εποχικότητα. Από την άλλη το (53%) των εμπόρων έχουν προγραμματίσει την έναρξη των εκστρατειών τους νωρίτερα φέτος σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Επίσης τα ευρήματα της έρευνας διαπίστωσαν ότι μόνο το (60%) των brand σχεδιάζει τις Black Friday προσφορές, ποσοστό το οποίο αποδεικνύει μείωση κατά (17%) σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. Το (85%) των εμπόρων χρησιμοποιούν την κατάσταση της πανδημίας ώστε να επαναφέρουν τα ποσοστά των πωλήσεων του Black Friday. Εκείνο που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι το (80%) υποστηρίζει ότι το Black Friday θεωρείται ξεπερασμένο και συνδέεται αρνητικά με την κουλτούρα των καταναλωτών. Το (76%) πρόκειται να περιορίσει τις προσφορές του Black Friday σε μόλις ένα μοναδικό σαββατοκύριακο, διότι φοβούνται την περίπτωση υποτίμησης του brand τους, με αποτέλεσμα να επέλθει μείωση των καταναλωτικών δαπανών για όλο το χρόνο.

Σχετικά με τους εμπόρους των φυσικών καταστημάτων το (60%) σχεδιάζει φέτος να κατευθυνθεί προς έναν πιο βιωματικό δρόμο. Το (49%) υποστηρίζει ότι η περίοδος των αγορών κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων το 2021, αποτελεί την τελευταία ευκαιρία των καταστημάτων να αποδείξουν την αξία τους. Οι έμποροι πρόκειται να υιοθετήσουν νέους τρόπους για να ενισχύσουν την αφοσίωση των καταναλωτών την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το (91%) δήλωσε ότι είναι πιθανό να βελτιώσει τις προσφορές προηγμένης τεχνολογίας VR/AI έως το τέλος του έτους. Το (74%) σχεδιάζει την εισαγωγή ενός προγράμματος subscription content, το οποίο έχει ως στόχο την ενίσχυση της αφοσίωσης των καταναλωτών. Με την κατάργηση των cookie τρίτων, το (51%) των εμπόρων αυξάνουν την αξία των εκπτώσεων και γενικότερα τέτοιων παρόμοιων προσφορών και υπηρεσιών, οι οποίες είναι διαθέσιμες στους καταναλωτές με αντάλλαγμα τα δεδομένα τους.

Λαμβάνοντας υπόψη τέτοιου είδους σημαντικά γεγονότα όπως το Black Friday, παρατηρείται αλλαγή των δεδομένων. Η βιομηχανία πρέπει να κινηθεί γρήγορα και να διατηρήσει την εμπιστοσύνη και την σύνδεσή της με το καταναλωτικό κοινό, καθώς η περίοδος των αγορών των Χριστουγέννων θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα φέτος. 

Μερικά εξίσου σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι τα παρακάτω: 

  • Σχεδόν όλοι οι έμποροι (91%) είναι αισιόδοξοι για αύξηση των εσόδων των φετινών αγορών κατά τη διάρκεια των διακοπών 

  • Σχεδόν όλοι οι έμποροι (95%) ανησυχούν σχετικά με την αλλαγή στον τομέα των συνθηκών υγείας και των κανονισμών που έχουν επιβληθεί

  • Το (93%) των εμπόρων ανησυχούν για τον αντίκτυπο του πληθωρισμού.

  • Το (78%) των εμπόρων δηλώνουν ότι η Cyber ​​Monday δεν είναι πλέον σημαντική για την επιχείρησή τους 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.