26 Απρ 2024
READING

Διαφημίσεις με έμπνευση από το Euro

3 MIN READ

Διαφημίσεις με έμπνευση από το Euro

Διαφημίσεις με έμπνευση από το Euro

Μπορεί η εθνική ομάδα της Αγγλίας να έχασε το Euro αλλά πολλές μάρκες εμπνεύστηκαν από την πορεία της και δημιούργησαν διαφημίσεις που ξεχώρισαν και άρεσαν.Κάποιες από αυτές δεν επιβεβαίωσαν την ευχή τους αλλά παρόλα αυτά παραμένουν εξαιρετικές.

Deliveroo: It’s coming home 

Η Deliveroo δημιούργησε μια σειρά από τακτικές και αντιδραστικές διαφημίσεις στον Τύπο,  που τροφοδοτούνται από την αντιπαλότητα μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας ενόψει του τελικού τους αγώνα, για να γιορτάσει την επίσημη χορηγία της στην ομάδα της Αγγλίας και τη θέση της Αγγλίας στο ευρωπαϊκό τουρνουά ποδοσφαίρου. 

SportBible: Has it ever been home; 

Η αντιδραστική διαφημιστική πινακίδα της SportBible εμφανίστηκε στο μεγαλύτερο ψηφιακό billboard του Ηνωμένου Βασιλείου στο Μάντσεστερ και τo δεύτερo μεγαλύτερo billboard στην Ευρώπη στο White City Circle Roundabout κοντά στο παλιό Trafford αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Αφορά το γεγονός ότι η Δανέζικη ομάδα επιστρέφει στην πατρίδα με άδεια χέρια.

Peroni: “Magnifico” από την Wavemaker 

Η ιταλική ζυθοποιία Peroni Nastro Azzurro και η Wavemaker είχαν σχεδιάσει αυτό το προτζεκτ πριν οι δύο εθνικές ομάδες περάσουν στα τελικά του Euro 2020, αλλά τελικά απέδωσε καρπούς. Αυτή η out-of-home αφίσα, η οποία κυκλοφόρησε σε όλο το Λονδίνο και το Μάντσεστερ ένα λεπτό μετά τον αγώνα της Αγγλίας με τη Δανία, συγχαίρει τη Three Lions και προσδοκούσε μια αριστοκρατική σύγκρουση με τους  “Azzurri”.

BT: Hope United από τη Saatchi & Saatchi 

Η καμπάνια “Hope United” του BT Group παρουσίαζε εξέχοντες παίκτες από κάθε ένα από τα τρία έθνη της χώρας που διαγωνίζονταν – αλλά με τη Σκωτία και την Ουαλία εκτός συναγωνισμού, η μάρκα άλλαξε και έδωσε έμφαση στους Άγγλους παίκτες.Η καμπάνια Hope United της BT είχε ως στόχο να βοηθήσει το Ηνωμένο Βασίλειο να αντιμετωπίσει τη διαδικτυακή κακοποίηση, ένα ζήτημα που δεν καταστρέφει μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και τις ζωές των ανθρώπων. Στην πραγματικότητα, πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι 1 στους 10 ανθρώπους έχει δεχτεί διαδικτυακή κακοποίηση τον τελευταίο χρόνο. 

Specsavers: It’s coming home 

Μακριά από τους επίσημους χορηγούς, τα οπτικά Specsavers και το πρακτορείο Tangerine Communications γιόρτασαν την πορεία της Αγγλίας στήνοντας ένα ψεύτικο διάγραμμα οφθαλμολογικών εξετάσεων, το οποίο έγραφε “It’s coming home”.Όλα αυτά συνδέονται με τη γενικότερη στρατηγική της, η οποία είναι να ζωντανέψει την κλασική ατάκα “Έπρεπε να είχα πάει στην Specsavers” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυξάνοντας τη ζεστασιά και τη συμπάθεια για τη μάρκα. Αυτό ζωντάνεψε καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά μέσω αντιδραστικού creative, διακοπών και surprise-and-delight ευκαιριών.

Bud Light: Wieden+Kennedy 

Η Bud Light δεν σκέφτηκε καινοτόμα όσον αφορά τη δημιουργική της καμπάνια – διαφημίζοντας τον χαρακτηρισμό της ως την επίσημη μπύρα της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας.Η καμπάνια “Boxheads” είναι μια πλήρως ολοκληρωμένη καμπάνια που περιλαμβάνει τηλεόραση, out-of-home, ψηφιακά, κοινωνικά μέσα και δημόσιες σχέσεις για να υμνήσει το ρόλο της μάρκας ως επίσημη μπύρα της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου της Αγγλίας. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.