26 Απρ 2024
READING

Voi | Οι μετακινήσεις με E-Scooter μπορούν να αυξήσουν τη χρήση των ΜΜΜ 

3 MIN READ

Voi | Οι μετακινήσεις με E-Scooter μπορούν να αυξήσουν τη χρήση των ΜΜΜ 

Voi | Οι μετακινήσεις με E-Scooter μπορούν να αυξήσουν τη χρήση των ΜΜΜ 

Η ενσωμάτωση των υπηρεσιών e-scooter στο δίκτυο δημόσιων μεταφορών μιας πόλης μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων τρένων και λεωφορείων έως και κατά ένα τρίτο, σύμφωνα με μελέτη της Voi. Σε μια προσπάθεια να αυξήσει τη χρήση του micromobility στις πόλεις, η σουηδική εταιρεία κοινής χρήσης ηλεκτρονικών σκούτερ διεξήγαγε έρευνα σε συνεργασία με τη σιδηροδρομική εταιρεία S-Bahn Stuttgart για να εξετάσει πώς οι υπηρεσίες ηλεκτρονικών σκούτερ μπορούν να ενσωματωθούν στα δίκτυα δημόσιων μεταφορών. Το Voi ενσωματώθηκε στην εφαρμογή Mobility Stuttgart, έτσι ώστε οι χρήστες να βρίσκουν όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες σε ένα μέρος, συγκεντρωμένες. 

Σύμφωνα με την έρευνα, παρατηρήθηκε αύξηση 35% στα εισιτήρια τρένου που αγοράστηκαν από τους χρήστες του Voi, η πορεία των οποίων ολοκληρώθηκε στο σταθμό Bad Cannstatt, έναν από τους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Στουτγάρδης, σε σύγκριση με τις πωλήσεις εισιτηρίων σε άλλα σημεία της πόλης. 

Η προσέγγιση αυτή ακολουθεί την έννοια της 15-minute city, η οποία προέρχεται από τον ακαδημαϊκό Carlos Moreno. Εκείνος, προτείνει ότι τα δίκτυα και οι εγκαταστάσεις των δημόσιων μεταφορών μπορούν να κατασκευαστούν έτσι ώστε να διασφαλίζεται ότι οποιοσδήποτε σε μια πόλη μπορεί να έχει πρόσβαση στις βασικές του ανάγκες και υπηρεσίες μέσα σε 15 λεπτά.

Για πάρα πολύ καιρό έχουμε αποδεχθεί ότι οι πόλεις θα είναι θορυβώδεις και ενοχλητικές  αλλά δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε και να σχεδιάσουμε τις πόλεις μας έτσι ώστε να βάλουμε τους ανθρώπους σε προτεραιότητα και η λύση είναι η 15-minute city. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στο περπάτημα, το σκούτερ και το ποδήλατο στις πόλεις. 

Η έρευνα που διεξήγαγε η Voi στη Στουτγάρδη έδειξε αύξηση των last-mile διαδρομών όταν οι εφαρμογές ενσωματώθηκαν στις δημόσιες συγκοινωνίες – συμβάλλοντας στη μείωση της χρήσης ΙΧ. Σύμφωνα με τη Voi, υπάρχει μείωση των διαδρομών με αυτοκίνητο όταν οι υπηρεσίες e-scooter μπορούν να συνδυαστούν με μέσα μαζικής μεταφοράς. 

Η έρευνα της Voi διαπίστωσε ότι το 42% των ανθρώπων συνδυάζουν τις διαδρομές τους με το e-scooter με μια διαδρομή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να φτάσουν εκεί που θέλουν. Συγκριτικά, το 11% συνδυάζει τα e-scooter με ιδιωτικά αυτοκίνητα. Όλα αυτά συμβάλλουν στη μείωση των χιλιομέτρων που διανύουν τα οχήματα.Η Voi πρόσθεσε ότι παρέχει περισσότερες από 500.000 διαδρομές την εβδομάδα σε κάθε μία από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας. 

Στην πραγματικότητα τα αυτοκίνητα εξακολουθούν να αποτελούν μεγάλο μέρος των καθημερινών μετακινήσεων στις πόλεις μας, αλλά πρέπει να μειώσουμε την εξάρτησή μας από αυτά και να δημιουργήσουμε πόλεις όπου μπορούμε να απολαμβάνουμε τη ζωή μας, να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις σημαντικές υπηρεσίες και να αναπνέουμε πιο εύκολα. Το micromobility είναι ενδεχομένως το κλειδί για να ξεκλειδώσουμε το όραμα των 15-minute cities και η Voi θέλει να κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην πραγματοποίηση αυτής της μετάβασης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.