26 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Μπορούν τα brands να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη που έχτισαν με τους καταναλωτές μετά την πανδημία; 

3 MIN READ

Έρευνα | Μπορούν τα brands να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη που έχτισαν με τους καταναλωτές μετά την πανδημία; 

Έρευνα | Μπορούν τα brands να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη που έχτισαν με τους καταναλωτές μετά την πανδημία; 

Μια νέα έρευνα, η οποία διεξήχθη από την «Avionos» αποκαλύπτει ότι τα brands που προέβησαν σε συγκεκριμένες ενέργειες και κατάφεραν να χτίσουν εμπιστοσύνη με τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα επωφεληθούν, ανεξάρτητα με την πιθανή γενική αύξηση των δαπανών των καταναλωτών. 

Συγκεκριμένα περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων καταναλωτών με το ποσοστό να ανέρχεται στο (77%), έχουν εμπιστευτεί ορισμένα brands εξαιτίας των ενεργειών τους κατά τη διάρκεια του πανδημίας, ενώ παράλληλα το (99%) από αυτούς θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τις αγορές του από τα συγκεκριμένα brands ακόμη και μετά την άρση των μέτρων που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας. 

Το συνολικό δείγμα της έρευνας πραγματοποιούσε τις αγορές του τόσο από μεγάλους λιανοπωλητές όσο και από μικρότερες τοπικές επιχειρήσεις. Από τον Μάρτιο του 2020 αποδεικνύεται ότι σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (48%) του δείγματος, δηλώνουν ότι θα διαθέσουν περισσότερα χρήματα για ψώνια το καλοκαίρι του 2021 σε σύγκριση με το καλοκαίρι του 2020. Παράλληλα το (37%) πρόκειται να ξοδέψει περισσότερα χρήματα για αντικείμενα υψηλού κόστους όπως είναι η αγορά αυτοκινήτου και οι διακοπές για το καλοκαίρι του 2021 συγκριτικά με το καλοκαίρι του 2020.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας είναι οι σημαντικότερες ενέργειες, οι οποίες συνέβαλαν στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης των brands με το καταναλωτικό κοινό. Συγκεκριμένα σχετίζονται με: 

  • Τη προσφορά πιο δίκαιων και λογικών τιμών (48%)
  • Την άμεση και αξιόπιστη παράδοση παραγγελιών υψηλής αξίας (43%) 
  • Την τήρηση των μέτρων που επιβλήθηκαν από το κράτος κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σχετίζονται με την τήρηση των αποστάσεων και την εξασφάλιση σωστής υγιεινής (40%). 
  • Την σωστή επικοινωνία κατά την διάρκεια της πανδημίας(40%).

Επίσης το (62%) των ερωτηθέντων είναι πολύ πιθανό να εμπιστεύεται περισσότερο τις μικρές – τοπικές επιχειρήσεις, απ’ ότι τους μεγάλους retailers (36%), σε περιπτώσεις που σχετίζονται με πιο προσιτές τιμές και με την έγκαιρη παράδοση  των παραγγελιών.Μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού, οι καταναλωτές είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι. Παρόλα αυτά πρέπει να λάβουμε υπόψη τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας της αγοράς, σύμφωνα με τα οποία πλέον είναι εμφανής ο συνδυασμός αγορών τόσο στα φυσικά καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο.

Η επιτυχία των μεμονωμένων εμπόρων λιανικής θα εξαρτηθεί από την ικανότητα των εταιρειών να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη που έχτισαν με τους καταναλωτές κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καλύπτοντας τις προϋποθέσεις σχετικά με την άμεση και αξιόπιστη παράδοση, με την διατήρηση του αποθέματος των καταστημάτων στο διαδίκτυο και με την τήρηση των μέτρων διαφύλαξης της δημόσιας υγείας στα φυσικά καταστήματα. Ωστόσο δεν είναι αρκετό από την μεριά των brands να διατηρήσουν τις προσιτές τιμές και να παραδίδουν άμεσα τις παραγγελίες τους, ώστε να συνεχίζουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Οι retailers, οφείλουν να προβλέπουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες των καταναλωτών και να τις ικανοποιούν. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.