20 Απρ 2024
READING

Η Asics επενδύει στην κοινότητα ψηφιακών τεχνών

3 MIN READ

Η Asics επενδύει στην κοινότητα ψηφιακών τεχνών

Η Asics επενδύει στην κοινότητα ψηφιακών τεχνών

Η εταιρεία αθλητικών, Asics, θα πουλήσει σε δημοπρασία την πρώτη της συλλογή nonfungible tokens (NFT) ως μέρος μιας μεγαλύτερης επένδυσης στον χώρο των ψηφιακών τεχνών και αυτή είναι η πρώτη ψηφιακή κυκλοφορία παπουτσιών από μια μεγάλη εταιρεία αθλητικών ειδών.

Η συλλογή 189 τεμαχίων «Asics Sunrise Red NFT» είναι εμπνευσμένη από εννέα μοντέλα παπουτσιών, συμπεριλαμβανομένων των «Flip-flop», «Gel-Lyte III» και «Metaracer», καθένα από τα οποία έχει 20 ψηφιακά αντίγραφα καθώς και μια μοναδική παραλλαγή Gold Edition σε ένα ειδικό μεταλλικό – χρυσό χρώμα.

Τα έσοδα από την πώληση των NFT, τα οποία δημοπρατούνται μέσω του OpenSea.io από 15-19 Ιουλίου, θα επενδυθούν πίσω στην κοινότητα των ψηφιακών τεχνών. Η Asics ενθαρρύνει τους δημιουργούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Digital Goods Artist-In-Residence» να δημιουργήσουν νέα έργα εμπνευσμένα από τη φιλοσοφία της μάρκας. Η μάρκα με την ανακατεύθυνση των εσόδων από την πώληση των κομματιών της σε δημιουργούς, με στόχο να τους κάνει να δημιουργήσουν νέα τέχνη εμπνευσμένη από την Asics που θα μπορούσε να προβληθεί σε μελλοντικές συλλογές.

Οι νικητές των δημοπρασιών θα λάβουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο των αντίστοιχων υποδημάτων τους, καθώς και μέρος των περιουσιακών στοιχείων που θα χρησιμοποιηθούν σε έργα κινουμένων σχεδίων ή προσπάθειες που σχετίζονται με το «Metaverse», έναν ευρύ όρο που αναφέρεται σε κοινόχρηστα εικονικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπαιχνιδιών. Η δημιουργία μιας άμεσης σύνδεσης με την αναπτυσσόμενη κοινότητα ψηφιακών τεχνών θα μπορούσε να δώσει στην Asics περισσότερη αξιοπιστία σε μια διαδικτυακή κατηγορία που παραμένει αρκετά εξειδικευμένη, αλλά υποδέχεται μια αυξημένη εισροή δραστηριοτήτων marketing και επενδύσεων.

Οι μάρκες εκτιμούν τα NFT, επειδή είναι περιουσιακά στοιχεία που βασίζονται στην τεχνολογία blockchain. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως μόνιμα κομμάτια ψηφιακών εξαρτημάτων ώστε να τα κατέχουν οι καταναλωτές. Η Elf Cosmetics υιοθέτησε πρόσφατα μια παρόμοια προσέγγιση με την Asics, μετατρέποντας τα πιο περιζήτητα προϊόντα ομορφιάς σε περιορισμένα NFT στα οποία οι πελάτες μπορούσαν να υποβάλουν προσφορές. Η Stella Artois, η General Mills και η Domino’s Pizza είναι μερικοί ακόμα που στηρίζονται στη συλλεκτική ποιότητα της μορφής για να προκαλέσουν την αφοσίωση.

Στην περίπτωση της Asics, η εταιρεία σηματοδοτεί ότι έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες για τα NFT. Η αξία των NFT έχει αποδειχθεί εξαιρετικά ασταθής, ενώ η ίδια η τεχνολογία έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις σχετικά με τις περιβαλλοντικές της επιπτώσεις.

Η Asics βγαίνει από την πανδημία COVID-19 και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι η κρίση αυτή οδήγησε σε αύξηση της τάσης των ανθρώπων για τρέξιμο και γυμναστική στο σπίτι. Βέβαια, η εταιρεία με έδρα την Ιαπωνία, σημείωσε πτώση πωλήσεων κατά 13% το 2020, σύμφωνα με το Business of Fashion.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.