26 Απρ 2024
READING

4 ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία

4 MIN READ

4 ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία

4 ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία

Οι εταιρείες πιστεύουν ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορούσαν να είναι καθοριστικά για την μάρκα τους.

Περισσότεροι από οκτώ στους 10 marketers (83%) λένε ότι η φετινή εορταστική περίοδος θα είναι καθοριστική ή καταστροφική για τη μάρκα τους, ενώ το 45% όσων έχουν παρουσία με φυσικά καταστήματα πιστεύει ότι τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι η τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν την αξία της. 

Αλλά ενώ η πλειονότητα των αγορών θα γίνει προς το τέλος του έτους, το 28% των καταναλωτών δηλώνει ότι σχεδιάζει να αγοράσει δώρα πριν από το τέλος του καλοκαιριού. Ο συνηθέστερος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι να επωφεληθούν από τις τιμές των εκπτώσεων (46%), να κατανείμουν το κόστος (44%) και να αποφύγουν τον συνωστισμό (42%).

Περισσότερα από τα δύο τρίτα των εμπόρων σχεδιάζουν φέτος προωθητικές ενέργειες για το Black Friday, αλλά η δημοτικότητά του ίσως μειωθεί, καθώς το 33% πιστεύει ότι είναι συνώνυμο του μαζικού καταναλωτισμού και έχει αρχίσει να ξεπερνιέται.

Πέρυσι, οι άνδρες αποταμίευσαν διπλάσια ποσά από ό,τι οι γυναίκες 

Οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο αποταμίευσαν 154 δισεκατομμύρια λίρες το έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2021, αλλά οι άνδρες κατάφεραν να αποταμιεύσουν περισσότερο από το διπλάσιο από αυτό που αποταμίευσαν οι γυναίκες.

Ενώ το 46% των γυναικών και το 50% των ανδρών δηλώνουν ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας μπόρεσαν να εξοικονομήσουν περισσότερα από το συνηθισμένο, ως αποτέλεσμα του lockdown και του μειωμένου κόστους μετακίνησης, οι γυναίκες εξοικονόμησαν 50 δισ. λίρες λιγότερα από τους άνδρες. 

Οι άνδρες εξοικονόμησαν κατά μέσο όρο 5.335 λίρες κατά τη διάρκεια των 12 μηνών έως τον Μάρτιο, ενώ οι γυναίκες 2.628 λίρες. Αυτό αντανακλά τους υψηλότερους μέσους μισθούς των ανδρών, την αυξημένη πιθανότητα να παραμείνουν στην εργασία τους και την πρόσθετη πίεση που άσκησε ο Covid στις δαπάνες των νοικοκυριών, μεγάλο μέρος των οποίων επωμίστηκαν οι γυναίκες. 

Οι γυναίκες κάτω των 35 ετών που κερδίζουν λιγότερες από 30.000 λίρες ήταν λιγότερο πιθανό να είναι σε θέση να αποταμιεύσουν, με μία στις έξι γυναίκες αυτής της κατηγορίας να χαρακτηρίζει την ικανότητά της να αποταμιεύει σοβαρά επηρεασμένη. 

Λιγότεροι από ένας στους 20 από όλους τους ερωτηθέντες επένδυσαν τα επιπλέον χρήματα που αποταμίευσαν, με τις γυναίκες να έχουν λιγότερες πιθανότητες να κάνουν κάτι τέτοιο. Μόλις το ένα τέταρτο (26%) των γυναικών περιγράφει τον εαυτό του ως επενδυτή, σε σύγκριση με το 37% των ανδρών. Η χαμηλή αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα κύρια εμπόδια για τις γυναίκες, με το ένα τρίτο να δηλώνει ότι δεν επενδύει επειδή δεν γνωρίζει αρκετά γι’ αυτό. Το ποσοστό αυτό αυξάνεται σε 44% για τους νέους.

Οι καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου εμπιστεύονται λιγότερο τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους 

Μόλις το 3% των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνει ότι εμπιστεύεται την ικανότητα των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης να διαχειρίζονται τα προσωπικά τους δεδομένα με ηθικό και ικανό τρόπο.  Οι Ιταλοί είναι εξίσου επιφυλακτικοί (3%), καθιστώντας και τα δύο έθνη λιγότερο πιθανό να εμπιστεύονται τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Από την άλλη πλευρά, η Πολωνία είναι η χώρα που δείχνει την μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, με το 32% των ανθρώπων να δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να φροντίζουν τα δεδομένα τους. 

Το ποσοστό της Πολωνίας είναι σημαντικά υψηλότερο από τις υπόλοιπες πέντε πρώτες χώρες, με τουλάχιστον τον μισό αριθμό ανθρώπων από την Ινδία (16%), τη Γερμανία και την Ινδονησία (αμφότερες 12%) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (11%) να εμπιστεύονται τις επιχειρήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τα προσωπικά τους δεδομένα. 

Στην Κίνα, το ποσοστό αυτό πέφτει στο 8%, ενώ μόλις το 7% των Μεξικανών εμπιστεύονται τις επιχειρήσεις κοινωνικής δικτύωσης με τα δεδομένα τους. Οι άνθρωποι στην Ισπανία, την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ βρίσκονται στο 6%, ενώ στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Δανία, τη Σουηδία και τη Σιγκαπούρη το ποσοστό είναι 4%. 

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί βασική ανησυχία για τα παιδιά 

Η συντριπτική πλειονότητα (90%) των παιδιών ηλικίας 6 έως 12 ετών δηλώνουν ότι ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή, αναφέροντας την ανησυχία, το φόβο και τη θλίψη ως τα πιο συνηθισμένα συναισθήματα. 

Η μελέτη διεξήχθη σε 13 χώρες. Εξετάζοντας συγκεκριμένα το Ηνωμένο Βασίλειο, βρέθηκε ότι το 77% των παιδιών δηλώνει πως θέλει να μάθει περισσότερα για την κλιματική αλλαγή, ενώ το 84% θέλει να κάνει περισσότερα ώστε να βοηθήσει στην καταπολέμηση του προβλήματος και το 68% θέλει να αναζητήσει ενεργά ευκαιρίες για να εμπλακεί. 

Τα παιδιά λένε ότι η μαμά τους (47%) τα εμπνέει να θέλουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, καθώς και οι δάσκαλοι (42%) και ο μπαμπάς τους (40%). Περισσότερα από τα μισά (56%) θέλουν το Cartoon Network να τους βοηθήσει να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.