26 Απρ 2024
READING

Το TikTok επεκτείνεται σε ένα νέο οικοσύστημα αναζήτησης εργασίας 

2 MIN READ

Το TikTok επεκτείνεται σε ένα νέο οικοσύστημα αναζήτησης εργασίας 

Το TikTok επεκτείνεται σε ένα νέο οικοσύστημα αναζήτησης εργασίας 

Το δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης λανσάρει το νέο πρόγραμμα «Resume» στις ΗΠΑ, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν προσωπικές πληροφορίες, με στόχο την ανεύρεση εργασίας μέσω μικρής διάρκειας βίντεο στο TikTok. Το TikTok είναι φανερό ότι εστιάζει στον τομέα της πρόσληψης, μέσω μιας νέας ειδικής αίτησης για εργασία, η οποία έχει στόχο να συνδέσει τους χρήστες του TikTok με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας μέσω της εφαρμογής.

Το «TikTok Resume» είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επεκτείνει και να βελτιώσει το TikTok στον τομέα των προσλήψεων και της ανεύρεσης διαθέσιμων θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό λοιπόν συνεργάζεται με επιλεγμένες εταιρείες, με μερικούς από τους πιο περιζήτητους εργοδότες του κόσμου. Ένας από τους βασικότερους στόχους του TikTok, είναι να αναπτύξει και να εξελίξει τον τομέα ανεύρεσης εργασίας και έμμεσα να προσελκύσει περισσότερους χρήστες στην πλατφόρμα.

Πράγματι, η διαδικασία δημοσίευσης στο «TikTok Resume» είναι εξαιρετικά απλή, αφού το μόνο που έχουν να κάνουν οι υποψήφιοι είναι να δημιουργήσουν ένα κλιπ στο TikTok παρουσιάζοντας βασικές δεξιότητες και εμπειρίες του χαρακτήρα τους και στη συνέχεια να το δημοσιεύσουν στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας το tag #TikTokResume. Υπάρχει επίσης ένα αποκλειστικό website στο TikTok Resume, στο οποίο οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να λάβουν έμπνευση και συμβουλές για την δημιουργία του προσωπικού τους βίντεο. Στη συνέχεια, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για οποιαδήποτε εργασία που είναι διαθέσιμη, παρέχοντας δύο συνδέσμους, ένα για το κλιπ του TikTok, καθώς και έναν σύνδεσμο για το προφίλ στο LinkedIn εάν και εφόσον το επιθυμούν. 

Παρόλο που φαίνεται ιδιαίτερο το συγκεκριμένο μέσο αναζήτησης εργασίας, στην πραγματικότητα αποτελεί μία αρκετά σύγχρονη μέθοδος, η οποία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις σημερινές τάσεις της σύγχρονης εποχής. Έτσι το TikTok αναδύεται γρήγορα στο οικοσύστημα της αναζήτησης εργασίας σε μια εποχή που τα επίπεδα της ανεργίας παραμένουν αρκετά υψηλά. Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον των οργανισμών που αναζητούν υποψηφίους με δεξιότητες στη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεδομένης της αύξησης του ηλεκτρονικού εμπορίου τους τελευταίους 12 μήνες. 

Συμπερασματικά, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα θα αποτελέσουν τα πρώτα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ενέργειας διότι τα brands θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τα άτομα που έχουν προσλάβει μέσω του TikTok. Το πρόγραμμα θα δέχεται βιογραφικά σε μορφή βίντεο στις Η.Π.Α. από τις 7 έως 31 Ιουλίου. Με άλλα λόγια οι σύγχρονοι χρήστες του διαδικτύου, αποτελούν την επόμενη γενιά υπαλλήλων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.