19 Απρ 2024
READING

Το Shein ξεπερνά τα H&M και Zara στις πωλήσεις στις ΗΠΑ 

3 MIN READ

Το Shein ξεπερνά τα H&M και Zara στις πωλήσεις στις ΗΠΑ 

Το Shein ξεπερνά τα H&M και Zara στις πωλήσεις στις ΗΠΑ 

Σύμφωνα με έκθεση της Earnest Research για τον Ιούνιο, το Shein έχει γίνει ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής fast fashion στις ΗΠΑ. Η εφαρμογή της εταιρείας μετρά πλέον περισσότερες λήψεις στις ΗΠΑ από αυτή του Amazon. Από τις 16 Ιουνίου, το Shein αποτελούσε το 28% των πωλήσεων fast fashion στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας τα H&M (20%), Zara (11%) και Forever 21 (10%). Στις αρχές του 2021, η εταιρεία αποτελούσε το 13% των συνολικών πωλήσεων της fast fashion βιομηχανίας.Συνολικά, η αμερικανική αγορά fast fashion αυξήθηκε κατά 15% από τον Ιανουάριο του 2021 έως τα μέσα Ιουνίου. Μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα, το Shein αυξήθηκε κατά σχεδόν 160%, σύμφωνα με την έκθεση.

Η κυριαρχία του Shein στην αμερικανική fast fashion αγορά δείχνει τη συνεχιζόμενη άνοδο της ψηφιακής τεχνολογίας. Η Earnest Research πιστεύει ότι η απότομη ανάπτυξη του Shein μπορεί να αποδοθεί στη mobile-first στρατηγική της μάρκας, η οποία μπορεί να κέρδισε τους καταναλωτές σε μια χρονιά που επιτάχυνε την υιοθέτηση του κινητού και άλλων μορφών ψηφιακών αγορών. 

Εκτός από το Shein, το Zara ήταν η μόνη άλλη fast fashion μάρκα που μελετήθηκε και αύξησε το μερίδιο αγοράς της μεταξύ Ιανουαρίου και μέσων Ιουνίου, σύμφωνα με την έκθεση. Αν και η Earnest Research δείχνει ότι οι καταναλωτές αγοράζουν περισσότερα fast fashion προϊόντα τον τελευταίο καιρό, ορισμένοι ειδικοί λένε ότι αναμένεται πτώση. Σύμφωνα με έκθεση της UBS τον Απρίλιο, οι λιανοπωλητές fast fashion θα μπορούσαν να δουν τα έσοδά τους να μειώνονται κατά 10% έως 30% τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια, καθώς οι καταναλωτές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την περιβαλλοντική και ανθρώπινη βλάβη που προκαλείται από την παραγωγή ενδυμάτων. Πέρυσι, ορισμένες μάρκες μόδας προσπάθησαν να επανεξετάσουν το πρόγραμμα της παραγωγής ενδυμάτων  για να κινηθούν προς πιο βιώσιμες λειτουργίες. 

Η άνοδος των αγορών μέσω κινητών τηλεφώνων ήταν επίσης εμφανής το περασμένο έτος. Κατά τη διάρκεια του περσινού Black Friday, σημειώθηκαν σχεδόν 2,8 εκατομμύρια λήψεις εφαρμογών για αγορές μέσω κινητού τηλεφώνου, μια αύξηση 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Sensor Tower Store Intelligence. Οι Walmart, Amazon και Shop ήταν οι τρεις πρώτες εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις κατά τη διάρκεια του Black Friday 2020.  

Ενώ η Earnest δείχνει ότι το Shein έχει πάρει τη θέση του Amazon ως η εφαρμογή ηλεκτρονικού εμπορίου με τις περισσότερες λήψεις τώρα, μια έκθεση της Apptopia που ανατρέχει στο 2020 έδειξε ότι οι εφαρμογές Amazon, Walmart και Wish είχαν τις περισσότερες λήψεις από τους χρήστες των ΗΠΑ εκείνο το έτος. Η ψηφιακή επιτυχία του Shein έρχεται μετά την παραβίαση των δεδομένων της εταιρείας το 2018, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τις προσωπικές πληροφορίες περισσότερων από 6,4 εκατομμυρίων πελατών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.