25 Απρ 2024
READING

Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την “υποτιθέμενα νόμιμη” copy Supreme

2 MIN READ

Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την “υποτιθέμενα νόμιμη” copy Supreme

Πρόστιμο 10 εκατομμυρίων δολαρίων για την “υποτιθέμενα νόμιμη” copy Supreme

Το super brand «Supreme» κέρδισε μια δικαστική υπόθεση ορόσημο για την εταιρεία, εναντίον της υποτίθεται «νόμιμης» εταιρείας «copycat», και στους δύο ιδρυτές της υποβλήθηκαν πρόστιμα αξίας άνω των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και κάποια χρόνια φυλάκισης.

Το εμβληματικό brand «streetwear» το οποίο χαρακτηρίζεται για την πρωτοποριακή κουλτούρα  μέσω της κυκλοφορίας εξαιρετικά περιορισμένων σε απόθεμα προιόντων κατάφερε να κερδίσει μια σημαντική νίκη στη μάχη κατά των αντιγραφέων. Από την άλλη η Supreme Italia λειτουργεί παράλληλα με το brand «streetwear» με έδρα τη Νέα Υόρκη εδώ και χρόνια και κατάφερε για πολλά χρόνια να παρουσιάζεται ως μια κανονική εταιρεία και να αντιγράφει προϊόντα της αυθεντικής μάρκας.Η Supreme Italia, που δημιουργήθηκε από τους Ιταλούς, πατέρα και γιο Michele και Marcello Di Pierro, λειτουργούσε παράλληλα με τη μάρκα streetwear με έδρα τη Νέα Υόρκη για χρόνια.Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για δύο κατηγορίες απάτης με τον Michele (53) να καταδικάζεται σε οκτώ χρόνια φυλάκισης, ενώ ο γιος του Marcello (24) καταδικάστηκε σε τρία χρόνια.

Μετά από διερεύνηση εντοπίστηκαν οι αντιγραφείς οι οποίοι είχαν κατοχυρώσει πανομοιότυπα εμπορικά σήματα της Supreme σε χώρες όπως η Ιταλία, η Ινδονησία, η Ισπανία και η Σιγκαπούρη, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καμία σχέση με την original μάρκα. Εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία όμως είναι ότι άνοιξαν καταστήματα σε όλη την Ευρώπη και την Κίνα, πουλώντας «νόμιμα» αντίγραφα ρούχων Supreme.

Η VF Corp, η οποία κατέχει πλέον την Supreme, θα λάβει αποζημίωση αξίας 10,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Τέλος η απόφαση θεωρείται ορόσημο καθώς αποτελεί σημαντικό γεγονός η μάχη ανάμεσα σε πολυτελή εμπορικά σήματα υψηλών προδιαγραφών, και σε brands, τα οποία συνηθίζουν να παραποιούν και να δημιουργούν πλαστές απομιμήσεις  σε τέτοιου είδους κατηγορίες προϊόντων όπως στην περίπτωση της Supreme και της Supreme Italia.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.