25 Απρ 2024
READING

Η πώληση ενός σπάνιου ζευγαριού παπουτσιών Nike θα φτάσει αξία 1 εκατομμύριο δολάρια    

2 MIN READ

Η πώληση ενός σπάνιου ζευγαριού παπουτσιών Nike θα φτάσει αξία 1 εκατομμύριο δολάρια    

Η πώληση ενός σπάνιου ζευγαριού παπουτσιών Nike θα φτάσει αξία 1 εκατομμύριο δολάρια    

Την μέρα έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό τον μήνα, η «Sotheby’s» πρόκειται να θέσει σε πώληση το ζευγάρι παπουτσιών για τρέξιμο, το οποίο κατασκευάστηκε από τον συνιδρυτή της Nike για τον χάλκινο ολυμπιονίκη 100 μέτρων, Harry Jerome στους αγώνες του Τόκιο το 1964 και θα μπορούσε να φτάσει αξία 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το σπάνιο ζευγάρι παπουτσιών διαθέτει ένα κόκκινο βέλος που έμοιαζε αρκετά με το διάσημο λογότυπο της Nike swoosh.

Η Sotheby’s στη Νέα Υόρκη θα θέσει το ζευγάρι παπουτσιών σε online sale από τις 23 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών η αξία τους κυμαίνεται από 800.000 έως και 1,2 εκατομμύρια δολάρια, αφού θεωρείται σπάνιο ζευγάρι παπουτσιών. Τον Απρίλιο ένα ζευγάρι Nike Air Yeezy 1, το οποίο φορούσε ο ράπερ Kanye West πουλήθηκε 1,8 εκατομμύρια δολάρια, ποσό το οποίο είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από την πώληση του ζευγαριού της Nike Air Jordan 1s, το οποίο έφτασε αξία 615.000 δολάρια, τον Αύγουστο του 2020 σε δημοπρασία του Christie.

Αβίαστα λοιπόν συνάγεται το συμπέρασμα, ότι η πώληση του συγκεκριμένου ζευγαριού παπουτσιών αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την Nike. Αντίστοιχα ο οίκος δημοπρασιών πωλεί ένα ζευγάρι πάνινα παπούτσια Converse Fastbreak, τα οποία φορούσε ο θρύλος του μπάσκετ Michael Jordan κατά τη διάρκεια των Olympic το 1984 και αναμένεται να φθάσει αξία έως και 100.000 δολάρια. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.