Ο πρώτος υδάτινος πίνακας διαφημίσεων της Adidas με στόχο την διαφορετικότητα

Νωρίτερα το 2021, η Adidas διεξήγαγε μία έρευνα μέσω της YouGov στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διαπιστώνοντας ότι μόνο το (12%) των γυναικών νιώθουν εντελώς άνετα σε δημόσια παραλία και πισίνα φορώντας μαγιό. Τον Ιούνιο το γερμανικό brand αθλητικών ειδών, κυκλοφόρησε την πρώτη γυναικεία συλλογή, η οποία απαρτίζεται από ολόσωμα εντελώς μαγιό. Η συγκεκριμένη συλλογή περιέχει 18 διαφορετικά κομμάτια, τα οποία αποτελούνται από tops με μακρύ μανίκι, ελαφριά μαντίλα και παντελόνι, σε συνδυασμό πάντα με την προσθήκη της χαρακτηριστικής τριπλής ρίγας που διαθέτει το σήμα της Adidas. 

Έτσι με αφορμή τον εορτασμό της σειράς γυναικείων μαγιό χωρίς περιορισμούς, γυναίκες στο Ντουμπάι κλήθηκαν να κάνουν μια βουτιά στον πρώτο υδάτινο πίνακα διαφημίσεων. Με άλλα λόγια ενισχύεται η δέσμευση του ευρέως διαδεδομένου brand να αλλάξει τα δεδομένα του αθλητισμού, αγκαλιάζοντας κάθε είδους διαφορετικότητα, προσφέροντάς τους τη θέση που τους αξίζει. Γι’ αυτό λοιπόν, το brand δημιούργησε την πρώτη διαδραστική υδάτινη πινακίδα, η οποία βρίσκεται τοποθετημένη στην άμμο σε μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες  στο Ντουμπάι, προσκαλώντας τις γυναίκες παραθερίστριες όχι μόνο να κάνουν μία βουτιά μέσα στον υδάτινο πίνακα, αλλά να αποτελέσουν μέρος της εκστρατείας ορόσημο για την εταιρεία «Beyond the Surface». 

Επιπροσθέτως ο συγκεκριμένος υδάτινος πίνακας διαφημίσεων της Adidas, ύψους 5m και βάθους 3m, κατασκευάστηκε από ενισχυμένο διαφανές ακρυλικό και χρειάστηκε τρεις εβδομάδες για να ανεγερθεί. Είχαν την τύχη να βουτήξουν όχι μόνο οι γυναίκες παραθερίστριες του Ντουμπάι, αλλά και άνθρωποι διακεκριμένοι συμπεριλαμβανομένων των: ambassador της Adidas, τον ακρωτηριασμένο αθλητή τρίαθλου και κάτοχου ρεκόρ Guinness Dareen Barbar και της Raha Moharrak της πρώτης γυναίκας από την Σαουδική Αραβία που ανέβηκε στο Έβερεστ.

Συνοψίζοντας, ο σκοπός της εταιρείας είναι να αγκαλιάσει την διαφορετικότητα χωρίς να εμποδίζει κανέναν άνθρωπο να απολαμβάνει την εμπειρία του μέσα ή έξω από το νερό, μέσω της κυκλοφορίας της νέας γυναίκειας συλλογής με μαγιό. Ο υδάτινος πίνακας διαφημίσεων της Adidas συμβολίζει τον σωστό δρόμο προς την διαφορετικότητα.