25 Απρ 2024
READING

Η Lego επενδύει στο βιωματικό retail τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες 

3 MIN READ

Η Lego επενδύει στο βιωματικό retail τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες 

Η Lego επενδύει στο βιωματικό retail τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες 

Μία από τις δημοφιλέστερες μάρκες παιχνιδιών η Lego, επενδύει στα βιωματικά καταστήματα λιανικής, τα οποία έχουν επιστρέψει για τα καλά στην αγορά. Η Lego μόλις εγκαινίασε ένα από τα καλύτερα και μεγαλύτερα διώροφα καταστήματα της εταιρείας, στην Fifth Avenue στο Μανχάταν.

Η νέα τοποθεσία των εγκαταστάσεων της Lego διαθέτει μερικά από τα δημοφιλέστερα ορόσημα της Νέας Υόρκης. Συγκεκριμένα διαθέτει ένα personalized  στούντιο, το οποίο επιτρέπει στους επισκέπτες να δημιουργούν ατομικά πορτραίτα από τούβλα Lego και ένα μέρος στο οποίο κατασκευάζουν προσαρμοσμένες μίνι φιγούρες. Μέσω του ολοκαίνουριου flagship καταστήματος, η Lego σκοπεύει να ενσωματώσει τις νέες δυνατότητές του και σε άλλα καταστήματα της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο, πράγμα το οποίο αντιπροσωπεύει μία στοχευμένη ενέργεια της Lego να προσφέρει καθηλωτικές βιωματικές εμπειρίες στον χώρο του λιανεμπορίου. 

Εκτός από τη νέα βιωματική στρατηγική, η Lego αποδεικνύει ότι δεν απευθύνεται μόνο σε παιδικό κοινό, αλλά προσελκύει και πελάτες μεγαλύτερης ηλικίας μέσω συνεργασιών και εξειδικευμένων στρατηγικών. Η Lego συνεργάστηκε πρόσφατα με την Adidas δημιουργώντας ένα προϊόν limited-edition. Το προϊόν αποτελεί ένα αντίγραφο του παπουτσιού Adidas Original Superstar, που στοχεύει στους λάτρεις των sneakers. Στον τομέα της προσέλκυσης ενήλικου target group, η Lego είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική. Γι’ αυτόν τον λόγο μέσω της διοργάνωσης του Brick Bar, καλεί του λάτρεις των Lego να ζήσουν μία διαφορετική εμπειρία ενηλίκων. 

Οι πρόσφατες αλλαγές στις αγορές των φυσικών καταστημάτων αποδεικνύουν πόσο κρίσιμο είναι για αυτές τις εταιρείες να καινοτομούν συνεχώς με σκοπό να διατηρήσουν τη θέση τους στην αγορά.Το λιανικό εμπόριο στα φυσικά καταστήματα εξελίσσεται από ένα μέρος στο οποίο οι άνθρωποι κατευθύνονταν κυρίως για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε έναν βιωματικό προορισμό. Σήμερα, σχεδόν κάθε αγορά ξεκινά ή σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά κανάλια.  Μάλιστα, παρόλο που οι αγοραστές έχουν συνηθίσει να χρησιμοποιούν ψηφιακά κανάλια και πολλοί προτιμούν την αγορά μέσω αυτών, θεωρούν ότι αυτές οι αγορές στερούνται των βιωματικών εμπειριών.

Αυτό το συναίσθημα δημιουργεί την ανάγκη για την ύπαρξη μίας ισχυρής φυσικής παρουσίας για τις εταιρείες ούτως ώστε οι καταναλωτές να βλέπουν, να αγγίζουν και να “αισθάνονται” τα προϊόντα. Σε γενικές γραμμές, η προσθήκη μιας βιωματικής ανθρώπινης συνιστώσας μέσα στο οικοσύστημα της εταιρείας απηχεί σε μια πραγματική ανάγκη και οικοδομεί την πιστότητα των καταναλωτών.

Μέχρι και πριν από λίγο καιρό οι αγοραστές έπαιρναν αποφάσεις εμπνευσμένοι από τις διαφημίσεις που συναντούσαν στον δρόμο τους. Πλέον, οι καταναλωτές προχωρούν σε ενημερωμένες επιλογές με βάση τα δικά τους ευρήματα και τις αξίες που διέπουν την συμπεριφορά τους. Έτσι, οι εξελίξεις στην τεχνολογία αλλάζουν τη συμπεριφορά των καταναλωτών αλλά παραμένει η ανάγκη για μια ανθρώπινη επαφή και βιωματική εμπειρία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.