Η Klarna διερευνάται, μετά το περιστατικό που συνέβη τον Μάιο, σχετικά με διάφορες ανησυχίες που διατυπώθηκαν για πιθανή παραβίαση των νόμων περί τραπεζικού απορρήτου από την εταιρεία. Πιο συγκεκριμένα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή ισχυρίζεται ότι για περίπου μισή ώρα στις 27 Μαΐου, οι πελάτες της τράπεζας μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα άλλων χρηστών-πελατών κατά τη διάρκεια μιας τεχνολογικής βλάβης, την οποία ανέφερε η εταιρεία BNPL και δήλωσε ότι προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος.
Ωστόσο, η εταιρεία προσπάθησε να καθησυχάσει με έναν εκπρόσωπό της να ενημερώνει το ότι η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τον Σουηδικό FSA, ο οποίος στοχεύει στην διαφάνεια της εταιρείας. Ακόμη δήλωσε ότι δεν υπήρξαν διαρροές στοιχείων των καρτών των χρηστών κατά την διάρκεια των 30 λεπτών. Από την άλλη η σουηδική ρυθμιστική αρχή δήλωσε ότι το ζήτημα θα προστεθεί σε γενική έρευνα, η οποία θα εξετάσει διεξοδικά τόσο τις διαδικασίες της Klarna σχετικά με την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων, όσο και τους πιθανούς κινδύνους του cyber security.
Πρόσφατα η Klarna είδε την αποτίμησή της να αυξάνεται κατά 50%, φτάνοντας τα 45,6 δισ. δολάρια, μετά την χρηματοδότηση από την ιαπωνική εταιρεία SoftBank, γεγονός που την καθιστά την πολυτιμότερη εταιρεία fintech στην Ευρώπη.Η σουηδική εταιρεία buy–now–pay–later (BNPL) είδε την αποτίμησή της να αυξάνεται στα 31 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, αφού προηγουμένως είχε αποτιμηθεί στα 11 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2020. Με τον κύκλο άντλησης κεφαλαίων ύψους 639 εκατ. δολαρίων του Vision Fund Two της SoftBank, η εταιρεία προστίθεται στους προηγούμενους επενδυτές H&M και Sequoia Capital.
Η ανάπτυξη της Klarna βασίζεται στη βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αλλάζει η αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών, γεγονός που εντείνεται όλο και περισσότερο με το πέρασμα του χρόνου αλλά συγκεκριμένα γεγονότα όπως αυτό μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλο πρόβλημα στην αξιοπιστία της εταιρείας.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.