19 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Ένα δευτερόλεπτο ταχύτητας κάνει την διαφορά στην επιτυχία ενός eshop

2 MIN READ

Έρευνα | Ένα δευτερόλεπτο ταχύτητας κάνει την διαφορά στην επιτυχία ενός eshop

Έρευνα | Ένα δευτερόλεπτο ταχύτητας κάνει την διαφορά στην επιτυχία ενός eshop

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι ένα μόλις δευτερόλεπτο μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην επιτυχία ενός site ηλεκτρονικού εμπορίου. Σύμφωνα με έρευνα, η οποία διεξήχθη από το «Site Speed ​​Standard», το οποίο έχει την δυνατότητα να υπολογίζει σε αριθμούς την εμπειρία και τον αντίκτυπο που έχει η ταχύτητα ενός site, στον γενικότερο κόσμο των eshop του ecommerce, μέσω της πλατφόρμας βελτιστοποίησης ψηφιακών εμπειριών «Yottaa». Το «Site Speed ​​Standard» αναλύει την δραστηριότητα αγορών σε περισσότερες από 25 δισεκατομμύρια προβολές σε 200 κορυφαίους retailers.

Αρχικά κάθε δευτερόλεπτο που απαιτείται ώστε να φορτώσει η σελίδα κάποιου site, έχει την δυνατότητα να παρέχει αύξηση (5,7%) σε κινητά και (3,3%) σε desktop, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται το ποσοστό εγκατάλειψης του site κατά (12,2%).Κατά μέσο όρο, τα δεδομένα της «Yottaa» αποδεικνύουν ότι η τυπική διαδρομή του καταναλωτή διαρκεί 70,2 δευτερόλεπτα. Τα site ηλεκτρονικού εμπορίου, τα οποία βελτιστοποιούν τους χρόνους φόρτωσης της σελίδας είναι (21%) γρηγορότερα από τους μη βελτιστοποιημένους ιστότοπους, επιταχύνοντας μέχρι και 15 δευτερόλεπτα το ταξίδι των καταναλωτών. 

Επιπλέον η «Yottaa» αξιολόγησε την απόδοση φόρτωσης των site ανεξάρτητα με τους πρόσθετα που διαθέτει το καθένα. Αναλυτικότερα τα site, τα οποία διαθέτουν αρκετά πρόσθετα απαιτούν συχνά μεγαλύτερο χρόνο για τη φόρτωσή τους. Ωστόσο όταν βελτιστοποιούνται γίνονται πραγματικά γρήγορα, ξεπερνώντας ακόμη και εκείνα που διαθέτουν λιγότερα πρόσθετα. Τα συγκεκριμένα δεδομένα συγκριτικής αξιολόγησης υποδεικνύουν έναν συνδυασμό λειτουργιών και ταχύτητας των site που είναι απαραίτητος και οδηγεί σε σαφώς βελτιωμένη εμπειρία στους καταναλωτές.

Συνοψίζοντας ο πραγματικός αντίκτυπος της ταχύτητας ενός site των online brand πολύ συχνά υποτιμάται. Ο αντίκτυπο της απόδοσης και της ταχύτητας ενός site στον κόσμο του ecommerce είναι αδιαμφισβήτητα εμφανής. Ένα site με αργή ταχύτητα μπορεί να καταστρέψει την εμπειρία των καταναλωτών, ενώ ένα αρκετά γρήγορο site παρέχει τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μειώνοντας τα ποσοστά εγκατάλειψής του, αλλά παράλληλα αυξάνει την αφοσίωση του καταναλωτή βελτιώνοντας το κομμάτι του conversion. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.