25 Απρ 2024
READING

Η StrongPoint καινοτομεί με προηγμένες τεχνολογίες «picking»

2 MIN READ

Η StrongPoint καινοτομεί με προηγμένες τεχνολογίες «picking»

Η StrongPoint καινοτομεί με προηγμένες τεχνολογίες «picking»

Η ευρωπαϊκή εταιρεία «StrongPoint» ανέδειξε για πρώτη φορά καινοτόμα τεχνολογία «picking» στον τομέα των παντοπωλείων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της νορβηγικής εταιρείας. Μέσω της τεχνολογίας picking μπορεί να βοηθήσει τους συνεργάτες του καταστήματος να επιτύχουν ένα μέσο ρυθμό συλλογής περίπου 240 αντικειμένων ανά ώρα εργασίας, το οποίο αντιστοιχεί περίπου τέσσερις φορές ταχύτερα από τα κοινά πρότυπα 60-65 τεμαχίων ανά ώρα, έχοντας κατά μέσο όρο (99,99%) ακρίβεια. 

Η συγκεκριμένη προηγμένη τεχνολογία έρχεται τη στιγμή που οι έμποροι ψάχνουν να ενισχύσουν την αποδοτικότητα και να επιταχύνουν την εκπλήρωση των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Με έδρα τη Νορβηγία, η «StrongPoint», η οποία παρουσίασε την πρώτη της picking solution το 1997, σημείωσε ότι η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες pickers σε πολλές χώρες, αποκτώντας ένα αρκετά μεγάλο feedback.

Αρχικά η «StrongPoint» ανέφερε ότι πολλοί από τους συνεργάτες της του κλάδου των παντοπωλείων, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας, είναι σε θέση να φτάσουν περίπου τα 240 αντικειμένων ανά ώρα σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Αναλυτικότερα η προηγμένη τεχνολογία της «StrongPoint» προσαρμόζει τη διαδρομή επιλογής για τους εργαζόμενους με βάση τη διάταξη και το αποτύπωμα ενός καταστήματος. Ακόμη περιλαμβάνει λειτουργίες όπως είναι η επιλογή διαφορετικών ζωνών και πολλαπλών παραγγελιών, παρέχοντας διάφορες λύσεις για αντικείμενα, τα οποία είτε έχουν περιορισμό ηλικίας είτε χρειάζονται αντικατάσταση. Μπορεί επίσης να ενσωματωθεί σε ηλεκτρονικές ετικέτες ραφιών, αλλά και σε smart trolley.  

Η picking solution των παραγγελιών φιλοξενείται στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου που βασίζεται στο cloud της εταιρείας, η οποία παρέχει συνεχείς ενημερώσεις στους εμπόρους. Εισάγονται τα δεδομένα  σε κάθε στάδιο της διαδικασίας συλλογής, όπως από την προετοιμασία του καροτσιού έως την παραλαβή, τη ζύγιση και τη συσκευασία των προϊόντων. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται μία συνεχόμενη ανατροφοδότηση ώστε να επέλθει αποδοτικότητα, ταχύτητα και ακρίβεια. 

Είναι γεγονός ότι η πανδημία έχει επιταχύνει την υιοθέτηση των διαδικτυακών αγορών του τομέα των παντοπωλείων, στα οποία ο πάροχος τεχνολογίας ηλεκτρονικού εμπορίου «Mercatus» και η ερευνητική εταιρεία «Incisiv» αναμένουν ότι θα φτάσουν τα 250 δισεκατομμύρια δολάρια και θα αντιπροσωπεύουν το (21,5%) των συνολικών πωλήσεων των παντοπωλείων έως το 2025. Είναι αλήθεια ότι οι έμποροι έχουν στραφεί πλέον στην επιλογή καινοτόμων λύσεων. Μέσω της συγκεκριμένης προηγμένης τεχνολογίας μειώνεται το κόστος και διευκολύνει τους εργαζόμενους να εκτελούν πιο εύκολα παραγγελίες. Συνοψίζοντας εξαιτίας της αυξημένης ζήτησης των παντοπωλείων αναδείχθηκαν νέες καινοτομίες από εταιρείες τεχνολογίας. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.