24 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Προτιμούν οι καταναλωτές μετά την πανδημία ψηφιακές retail εμπειρίες; 

2 MIN READ

Έρευνα | Προτιμούν οι καταναλωτές μετά την πανδημία ψηφιακές retail εμπειρίες; 

Έρευνα | Προτιμούν οι καταναλωτές μετά την πανδημία ψηφιακές retail εμπειρίες; 

Με βάση έρευνα της Nuance σχετικά με τις συνήθειες των καταναλωτών και εάν αυτές άλλαξαν μετά τη περίοδο της πανδημίας, διαπιστώθηκε ότι πάνω από το μισό ποσοστό των ερωτώμενων θα πραγματοποιούσαν πολύ πιο εύκολα τις αγορές τους σε ένα site ή app κάποιου συγκεκριμένου brand, παρά να επισκεφθούν το φυσικό κατάστημα. Η έρευνα που διεξήχθη αποτελείται από 10.000 ενήλικες ερωτώμενους  των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και επτά επιπλέον χωρών. 

Συγκεκριμένα διαπίστωσε ότι το (51%) των καταναλωτών θα προτιμούσαν να χρησιμοποιούν apps ή sites από μία εταιρεία από το να επισκεφθούν ένα φυσικό κατάστημα για να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Ακόμη το (26%) δήλωσε ότι προτιμούσε είτε την επίσκεψη στο κατάστημα είτε την αγορά μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών καθώς είχαν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από κάποιον αρμόδιο υπάλληλο του καταστήματος. Από την άλλη το (42%) των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι για την εξυπηρέτησή τους θα επέλεγαν ψηφιακά κανάλια όπως είναι το live chat ή το email. 

Πράγματι οι περισσότεροι καταναλωτές υποστήριξαν ότι δύο βασικοί λόγοι που χρησιμοποιούν ψηφιακά μέσα για την εξυπηρέτησή τους είναι η ταχύτητα με το ποσοστό να ανέρχεται στο (51%) και η ευκολία με το ποσοστό να ανέρχεται στο (36%). Αντίστοιχα η επιλογή υπαλλήλου στα φυσικά καταστήματα για την εξυπηρέτηση κάποιου πελάτη ανέρχεται στο ποσοστό του (26%). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εκτός από την αμεσότητα που παρέχεται στο αγοραστικό κοινό, εξίσου μεγάλη διευκόλυνση αποτελεί και για άλλους τομείς εξυπηρέτησης όπως είναι οργανισμοί, retailers, τράπεζες και εταιρείες κοινής ωφέλειας αναπτύσσοντας νέες στρατηγικές για την παροχή σταθερά αποδοτικών και αποτελεσματικών digital εμπειριών. 

Συνοψίζοντας, χάρη στην πανδημία έχει δημιουργηθεί στους καταναλωτές αυξανόμενη άνεση, εμπιστοσύνη και προτίμηση να χρησιμοποιούν την τεχνολογία όταν θέλουν να επιλέξουν κάποιο brand. Επομένως θα είναι ιδιαίτερα βοηθητικό εάν οι οργανισμοί θέσουν σαν προτεραιότητα την παροχή digital εμπειριών εάν επιθυμούν να διατηρήσουν την αφοσίωση των καταναλωτών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.