20 Απρ 2024
READING

Η Gen Z χρησιμοποιεί περισσότερο το TikTok από ότι το Instagram 

2 MIN READ

Η Gen Z χρησιμοποιεί περισσότερο το TikTok από ότι το Instagram 

Η Gen Z χρησιμοποιεί περισσότερο το TikTok από ότι το Instagram 

Μετά την αστρονομική ανάπτυξη των χρηστών το 2019 και το 2020, το TikTok θα φτάσει σε ένα βασικό ορόσημο σε σχέση με τους νεότερους χρήστες του. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η εφαρμογή θα έχει μεγαλύτερο αριθμό χρηστών από τη Gen Z από αυτόν του Instagram στις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα ξεπεράσει το Snapchat ως προς τους συνολικούς χρήστες έως το 2023.

Φέτος στις ΗΠΑ, το TikTok θα έχει 37,3 εκατομμύρια χρήστες της Gen Z (γεννημένοι μεταξύ 1997 και 2012) που έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Συγκριτικά, το Instagram θα έχει 33,3 εκατομμύρια χρήστες στην ίδια δημογραφική ομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Insider Intelligence, η βάση χρηστών του Instagram μεγαλώνει σταθερά. Φέτος, η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ηλικιακή ομάδα θα είναι αυτή των 35 έως 44 ετών (έως 7,2%), ενώ η αύξηση θα είναι πολύ πιο αργή μεταξύ των εφήβων 12 έως 17 (0,7%) και των νέων ενηλίκων 18 έως 24 (2,0%). Ωστόσο, η Gen Z θα εξακολουθεί να αποτελεί περίπου 3 στους 10 χρήστες του Instagram (28,0%) φέτος και έτσι οι διαφημιζόμενοι θα μπορούν να τους βρουν στην πλατφόρμα. 

Το Snapchat, εν τω μεταξύ, είναι το κορυφαίο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις ΗΠΑ μεταξύ της Gen Z, με 42 εκατομμύρια χρήστες από αυτήν την ομάδα φέτος. Ενώ θα διατηρήσει αυτή τη θέση έως το 2025, το TikTok θα μειώσει σημαντικά τη διαφορά μέχρι το τέλος της περιόδου αυτής.

Το TikTok έχει απίστευτα ισχυρή δέσμευση και αφοσίωση μεταξύ της Γενιάς Ζ. Τα μέλη αυτής της γενιάς το χρησιμοποιούν όχι μόνο για να διασκεδάσουν, αλλά και για να μάθουν και να συζητήσουν για πιο σημαντικά θέματα όπως η κλιματική αλλαγή, η πολιτική και οι ειδήσεις. Άλλες κοινωνικές πλατφόρμες προσφέρουν, επίσης, τέτοιο περιεχόμενο, αλλά το μοναδικό στυλ και η αισθητική των βίντεο του TikTok είναι ιδιαίτερα ελκυστικά για τους νέους.

Οι συνολικοί χρήστες του TikTok στις ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά 18,3% φέτος και θα φθάσουν τους 78,7 εκατομμύρια. Ως αποτέλεσμα, το TikTok είναι τώρα σε ρυθμό για να ξεπεράσει το Snapchat ως προς τους συνολικούς χρήστες έως το 2023. Τότε, το TikTok θα έχει 89,7 εκατομμύρια χρήστες σε σύγκριση με τους 89,5 εκατομμύρια του Snapchat.

Το Instagram εξακολουθεί να ξεπερνά κατά πολύ το TikTok και το Snapchat ως προς τους συνολικούς χρήστες. Η πλατφόρμα που ανήκει στο Facebook θα έχει 118,9 εκατομμύρια χρήστες φέτος, αύξηση κατά 3,7% σε σχέση με το 2020. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.