19 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Οι καταναλωτές προτιμούν την χρήση κινητών για αγορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες προιόντων 

3 MIN READ

Έρευνα | Οι καταναλωτές προτιμούν την χρήση κινητών για αγορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες προιόντων 

Έρευνα | Οι καταναλωτές προτιμούν την χρήση κινητών για αγορές σε συγκεκριμένες κατηγορίες προιόντων 

Σύμφωνα με την έρευνα “Shopping Pulse” που διεξήχθη από την Klarna αποτελούμενη από το αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.003 καταναλωτών των ΗΠΑ, το οποίο επιλέχθηκε από το ερευνητικό πρακτορείο «Nepa» και πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2021, αποτυπώθηκε ότι σχεδόν οι μισοί από τους καταναλωτές του διαδικτύου προτιμούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ περισσότερο από τα τρία τέταρτα πραγματοποιούν αγορές μέσω κινητού σε μία συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων.  

Αρχικά σύμφωνα με ευρήματα της έρευνας, το (48%) των καταναλωτών του δείγματος προτιμούν να πραγματοποιούν τις αγορές τους από τα κινητά τηλέφωνα, το (41%) προτιμά τους υπολογιστές, και το (11%) τα tablets. Το υψηλότερο μερίδιο αγορών μέσω κινητών τηλεφώνων, σχετίζονται με: την αγορά προϊόντων υγείας και ομορφιάς (78%), τα είδη ένδυσης και παπούτσια (75%), τα παιδικά προϊόντα (68%) και τα κοσμήματα και αξεσουάρ (60%).

Σύμφωνα με τις τάσεις των αγορών μέσω διαδικτύου διαπιστώνεται ότι οι καταναλωτές ηλικίας από 26 έως 35 ετών είναι οι πιο ενεργοί αγοραστές στο διαδίκτυο. Ενδιαφέρον αποτελεί ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ακολουθείται από καταναλωτές ηλικίας από 36 έως 45 ετών, ενώ οι καταναλωτές ηλικίας από 18 έως 25 ετών που έχουν μεγαλώσει σε ένα ψηφιακό κόσμο να βρίσκονται αμέσως μετά. 

Έτσι διαχωρίζοντας τις ηλικιακές ομάδες με διαφορετικό τρόπο, τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι μεταξύ των ερωτηθέντων από 18 έως 35 ετών, κύρια προτεραιότητα αγορών στο διαδίκτυο αποτελούν τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ, ακολουθούν τα προϊόντα υγείας και ομορφιάς, ενώ στη συνέχεια βρίσκονται τα ρούχα και τα παπούτσια. Κατόπιν μεταξύ των ερωτηθέντων από 36 έως 55 ετών, ο ελεύθερος χρόνος, ο αθλητισμός και τα χόμπι είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες των  αγορών τους στο διαδίκτυο σε συνδυασμό με τα προϊόντα σπιτιού και κήπου, καθώς και αγοράς ρούχων και παπουτσιών. Όσον αφορά τους ερωτηθέντες ηλικίας 56 και άνω, οι τρεις κορυφαίες κατηγορίες αγορών στο διαδίκτυο αποτελούν η ψυχαγωγία, τα είδη σπιτιού και κήπου, καθώς και η αναψυχή, ο αθλητισμός και τα χόμπι.

Εξετάζοντας τις προτεραιότητες των καταναλωτών όσον αφορά τις αγορές τους στο διαδίκτυο σχετικά με το φύλο, τόσο για το αντρικό όσο και για το γυναικείο καταναλωτικό κοινό στην κορυφή των επιλογών τους βρίσκονται τα ρούχα και τα παπούτσια, ενώ αμέσως μετά βρίσκονται τα είδη παντοπωλείου. Παρόλα αυτά και τα δύο φύλα δεν έχουν ίδιες προτιμήσεις. Από την μία οι γυναίκες ψωνίζουν πολύ περισσότερο στο διαδίκτυο ρούχα και παπούτσια, καθώς και προϊόντα ομορφιάς, κοσμήματα και αξεσουάρ συγκριτικά με τους άνδρες. Από την άλλη οι άνδρες ψωνίζουν περισσότερο στο διαδίκτυο ηλεκτρονικά είδη, είδη ψυχαγωγίας, αθλητισμού, αναψυχής αλλά και προϊόντα για χόμπι και αυτοκίνητα.

  Μερικά αξιοσημείωτα ευρήματα της έρευνας είναι: 

  • Το (61%) των ερωτηθέντων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις αγορές.

  • Το (41%) πραγματοποιεί κάποια αγορά στο είτε διαδίκτυο είτε σε κάποιο φυσικό  κατάστημα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

  • Εάν έπρεπε να πραγματοποιούν τις αγορές τους είτε μόνο σε φυσικά καταστήματα είτε μόνο στο διαδίκτυο, το (56%) των ερωτηθέντων θα προτιμούσε τα φυσικά καταστήματα, ενώ το (44%) το διαδίκτυο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.