Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα παιδιά μέχρι να φτάσουν σε μια ορισμένη ηλικία, τα διαδραστικά προγράμματα εκμάθησης περιορίζονται σε δραστηριότητες του σχολικού περιβάλλοντος, στα αθλήματα και σε δραστηριότητες camp. Τα παιδιά σπαταλούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο στη σημερινή εποχή, παρόλο που πολλές από τις real-world επιχειρήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να απασχολούσαν μικρά παιδιά ελαχιστοποιούνται, μολονότι το ελάχιστο ηλικιακό όριο για εργασιακή απασχόληση σύμφωνα με την νομοθεσία είναι 14 ετών.
Στη σημερινή εποχή έχει κάνει την εμφάνισή της μια startup εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία ονομάζεται «Mighty». Η συγκεκριμένη εταιρεία αποτελεί ένα είδος Shopify καλώντας τα νεότερα παιδιά να ανοίξουν ένα online store, με στόχο την δημιουργική απασχόληση και την κάλυψη του κενού, ελπίζοντας να εκπαιδεύσει τις οικογένειες και τα παιδιά τους σε Fintech, εκπαιδευτική τεχνολογία και ψυχαγωγία.
Αρχικά η ιδέα δημιουργήθηκε από μία βιωματική εμπειρία των ιδρυτών της «Mighty», παροτρύνοντας τις κόρες τους μετά το τέλος του σχολικού έτους να απασχολούνται με την εκμάθηση διαχείρισης πλατφορμών λογισμικού, ενθαρρύνοντάς τους να πουλήσουν βραχιόλια στο διαδίκτυο που είχαν δημιουργήσει, υποθέτοντας ότι θα τους μεταλαμπαδεύσει δεξιότητες και πληροφορίες που σχετίζονται με το startup capital, business plans και το marketing.
Έτσι οι Goldhirsh και Mauriello, οι οποίοι δημιούργησαν μια πλατφόρμα crowdfunding στην οποία επένδυσε η Goldhirsh, έχουν φτάσει στο σημείο να διευθύνουν τώρα μια startup beta επιχείρηση φιλοξενώντας 3.000 «CEOs». Επίσης η «Mighty» συγκέντρωσε πρόσφατα το ποσό αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση με επικεφαλής την Animo Ventures και τη συμμετοχή των Maveron, Humbition, Sesame Workshop, Collaborative Fund και NaHCO3.
Αναλυτικότερα, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα είτε να πουλήσουν δικά τους αντικείμενα μέσω της «Mighty», είτε να πουλήσουν έτοιμα αντικείμενα από τον τρέχοντα συνεργάτη κατασκευής της «Mighty», «Printful», τα οποία στη συνέχεια αποστέλλονται στον τελικό πελάτη και η εταιρεία λαμβάνει ένα ποσοστό από την πώληση. Ακόμη έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν στην πλατφόρμα αντικείμενα από παγκόσμιους τεχνίτες μέσω μιας εταιρικής σχέσης που έχει επιτύχει η «Mighty» με τη «Novica» ένα marketplace, το οποίο πωλεί μέσω του National Geographic.
Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο έχει τη δυνατότητα κάποιος να κερδίσει χρηματικές απολαβές εκτός συναλλαγών, η «Mighty», σχεδιάζει να συμπεριλάβει συνδρομητικές υπηρεσίες. Επιπλέον η εταιρεία ξεκίνησε πρόσφατα μια διαδικτυακή κοινότητα όπου οι “νέοι CEOs” της μπορούν να ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλο και να ανταλλάσσουν συμβουλές σχετικά με τον τομέα των πωλήσεων.
Ολοκληρώνοντας, η δημιουργία μιας πλατφόρμας για παιδιά είναι αρκετά δύσκολη, διότι τα παιδιά δεν έχουν την επιμονή που απαιτείται για να διατηρήσουν τη δική τους επιχείρηση. Επίσης πρέπει κάθε τέτοια δραστηριότητα να είναι παιδαγωγική χωρίς να δημιουργεί πρόβλημα άγχους στα ίδια τα παιδιά.Αναμφισβήτητα όμως είναι φανερό από την πλειοψηφία των παιδιών το επιχειρηματικό πνεύμα που διαθέτουν με αποτέλεσμα η εταιρεία μέσω της νέας χρηματοδότησης να μπορέσει να διατηρήσει όσος το δυνατόν περισσότερο χαρούμενους και ικανοποιημένους τους νεαρούς «CEOs».
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.