19 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Θα συνεχίσουν οι καταναλωτές να πραγματοποιούν online αγορές στο διαδίκτυο μετά την πανδημία; 

3 MIN READ

Έρευνα | Θα συνεχίσουν οι καταναλωτές να πραγματοποιούν online αγορές στο διαδίκτυο μετά την πανδημία; 

Έρευνα | Θα συνεχίσουν οι καταναλωτές να πραγματοποιούν online αγορές στο διαδίκτυο μετά την πανδημία; 

Σύμφωνα με έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Propeller Insights εκ μέρους του Ware2Go τον Μάιο του 2021, αποτελούμενη από 1.000 ενήλικες ερωτώμενους των ΗΠΑ, αποδεικνύει ότι οι retailers που επιθυμούν να αποκτήσουν μερίδιο στην συνεχόμενα αναπτυσσόμενη αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου οφείλουν να παρέχουν μια ελκυστική επιλογή η οποία να σχετίζεται με παράδοση των αποστολών. 

Μερικά από τα σημαντικότερα αποτελέσματα της έρευνας αποκαλύπτουν ότι: το (79%) των ερωτηθέντων αύξησαν τις αγορές τους στο διαδίκτυο λόγω της πανδημίας, το (89%) των ερωτηθέντων σκοπεύουν να πραγματοποιούν τα ψώνια τους όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται στο διαδίκτυο, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο (31%) των ερωτηθέντων, δηλώνουν ότι έχουν την επιθυμία να ξοδέψουν την στιγμή που μειώνονται οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας. 

Ακόμη τα ευρήματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι η άμεση και δωρεάν αποστολή των παραγγελιών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις των καταναλωτών σχετικά με την επιλογή του διαδικτυακού καταστήματος, στο οποίο θα επιλέξουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους. Όταν ρωτήθηκαν τι μπορούν να κάνουν οι retailers ώστε να προσεγγίσουν μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό, ανέφεραν:  το (54%) των ερωτηθέντων δήλωσε τα δωρεάν έξοδα αποστολής, ενώ το (42%) δήλωσε την αποστολή εντός 1-2 ημερών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το (80%) των ερωτηθέντων είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσει μια αγορά στο διαδίκτυο εάν το brand προσφέρει δωρεάν αποστολή και το (75%) είναι πιο πιθανό να πραγματοποιήσει μια αγορά εάν προσφέρει αποστολή σε δύο ημέρες ή και λιγότερο. Πάνω από τα τρία τέταρτα (79%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι πιο πιθανό να επιλέξουν παραπάνω από μία φορά ένα brand εάν η αποστολή των προϊόντων πραγματοποιήθηκε άμεσα. Ακόμη  σχεδόν 7 στους 10, με το ποσοστό να ανέρχεται στο (69%) είναι πιο πιθανό να επιλέξουν κάποιο brand κάνοντας απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση που προσφέρει άμεση και δωρεάν αποστολή της παραγγελίας. 

Επιπλέον το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η πανδημία αύξησε τις προσδοκίες τους για έγκαιρη αποστολή, με το (40%) να δηλώνει την άνοδο των προσδοκιών των καταναλωτών για δωρεάν έξοδα αποστολής. Παρόλο που η επιλογή παραλαβής της παραγγελίας από το φυσικό κατάστημα αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η πλειονότητα των ερωτηθέντων επέλεξε αυτήν την επιλογή είτε στη περίπτωση άμεσης ανάγκης με το ποσοστό να ανέρχεται στο (54%), είτε στην περίπτωση που το κόστος της αποστολής ήταν πολύ υψηλό με το ποσοστό να ανέρχεται στο (40%). Στην πραγματικότητα, οι διπλάσιοι από τους ερωτηθέντες της έρευνας προτιμούσαν την αποστολή παραγγελίας εντός 1-2 ημερών από την επιλογή curbside pickup.

Σχεδόν εννέα στους 10 ερωτηθέντες, με το ποσοστό να ανέρχεται στο (88%) δήλωσαν ότι η βιωσιμότητα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις αποφάσεις αγοράς. Συγκεκριμένα τα δύο τρίτα του δείγματος (66%), δήλωσαν η πανδημία έχει ενισχύσει την σημαντικότητα της βιωσιμότητας του πλανήτη. Περισσότεροι από τους μισούς, (55%) των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν επιπλέον χρήματα για sustainable shipping, ενώ τα δύο τρίτα, (66%) του συνολικού δείγματος είναι πιο πιθανό να αγοράσουν από ένα brand με carbon-neutral shipping, εφόσον το προϊόν και το κόστος αποστολής δεν διαφέρουν. Όταν ρωτήθηκαν σχετικά με την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών από τους retailers, σχεδόν το (47%) των ερωτηθέντων δήλωσε την χρήση ανακυκλωμένων συσκευασιών, το (41%) επιθυμεί eco-friendly shipping protocols, το (30%) green brands, το (30%) επιθυμεί την προώθηση της βιωσιμότητας στα social media, ενώ το (27%) προτιμάει τις συνεργασίες με πράσινους οργανισμούς. 

  Μερικά εξίσου ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής: 

  • Οι πέντε σημαντικότερες κατηγορίες προϊόντων που οι Αμερικανοί είναι πιο πιθανό να αγοράσουν σε κάποιο φυσικό κατάστημα παρά στο διαδίκτυο είναι τα είδη παντοπωλείου, τα ρούχα, τα προϊόντα καθαρισμού, τα έπιπλα και τα συμπληρώματα διατροφής.

  • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ένας στους πέντε ερωτηθέντες προτίμησε να κρατήσει αντικείμενα, με τα οποία δεν ικανοποιήθηκε αντί να τα επιστρέψει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.