19 Απρ 2024
READING

Το νέο λογότυπο του Λος Άντζελες 

3 MIN READ

Το νέο λογότυπο του Λος Άντζελες 

Το νέο λογότυπο του Λος Άντζελες 

Υπάρχει μία φράση για το Λος Άντζελες που λέει ότι «είναι 72 προάστια που αναζητούν μια πόλη». Αυτή φράση αποδίδει μια μακροχρόνια εντύπωση του Λος Άντζελες, μιας πόλης με πληθυσμό περίπου 4 εκατομμυρίων ανθρώπων, ως μιας λιγότερο ενοποιημένης πόλης. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν τις δικές τους ιδέες και αντιλήψεις για το τι συμβολίζει και αντιπροσωπεύει η πόλη.

Αυτή ήταν η πρόκληση που παρουσιάστηκε στον καλλιτέχνη Shepard Fairey και την εταιρεία σχεδιασμού House Industries όταν ο Οργανισμός Τουρισμού του Λος Άντζελες τους ανέθεσε να συνεργαστούν προκειμένου να δημιουργήσουν ένα νέο λογότυπο και μια ταυτότητα μάρκας για την πόλη. Ήταν μια φαινομενικά δύσκολη αποστολή, καθώς έπρεπε να ενσωματώνουν τις ελπίδες, τα όνειρα και τις προσδοκίες των κατοίκων και των επισκεπτών σε μία μόνο εικόνα. Η λύση τους είναι ένα σήμα που καταφέρνει να αποπνέει μια «ηλιόλουστη» αισιοδοξία μαζί με στοιχεία του δρόμου. Το θέμα των σχεδιαστών ήταν να φτιάξουν ένα σήμα ανοιχτό στην ερμηνεία για διαφορετικούς ανθρώπους και να ξεχωρίζει από αυτό που κάνουν άλλες πόλεις.

Οι άνθρωποι περιβάλλονται από μάρκες: μάρκες μόδας, μάρκες αυτοκινήτων, αθλητικές μάρκες. Αλλά σπάνια σκέφτονται τις «μάρκες» πόλεων και περιοχών. Οι πόλεις από το Σικάγο έως τη Μελβούρνη έχουν κυκλοφορήσει λογότυπα, με στόχο να γνωστοποιήσουν το πνεύμα, τη ζωντάνια και τις δυνατότητές τους αρκετά, ώστε να πείσουν τόσο τους τουρίστες όσο και τις επιχειρήσεις ότι εκεί πρέπει να δαπανηθούν τα χρήματά τους. Ωστόσο, εκτός από το «I Love NY»  τα τουριστικά συνθήματα και brand δεν είναι συνήθως τόσο αξέχαστα, κυρίως επειδή αυτά είναι απλώς σχέδια που αποσκοπούν να προσελκύσουν όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Αυτό ήταν και το πρόβλημα με το προηγούμενο marketing του τουρισμού στο Λος Άντζελες. Το νέο λογότυπο είναι η πρώτη προσπάθεια αλλαγής του τρόπου marketing για τον τουρισμό της πόλης εδώ και μια δεκαετία και ο οργανισμός ψάχνει να απευθυνθεί τόσο σε τουρίστες όσο και σε επιχειρηματικές συνδιασκέψεις και σχεδιαστές συναντήσεων από όλο τον κόσμο. Το νέο logo θα χρησιμοποιηθεί παντού, από επιστολές και επαγγελματικές κάρτες μέχρι banners συνεδρίων και τηλεοπτικές διαφημίσεις. Μέρος της αποστολής ήταν να προσελκύσει και επισκέπτες της Gen Z και millennials με μια νέα διαφημιστική καμπάνια, που ονομάζεται «Your Comeback Starts Here», η οποία αναδεικνύει τη φήμη του L.A. ως πόλης των ονείρων και ως ταξιδιωτικού προορισμού μετά τη COVID-19.

Ο Shelley Leopold, δημιουργικός διευθυντής του LA Tourism, είχε συνεργαστεί με τον Fairey στο παρελθόν και πρότεινε στον οργανισμό να συνεργαστεί μαζί του, λαμβάνοντας υπόψη τα διαπιστευτήριά του ως διάσημος καλλιτέχνης του δρόμου, ο οποίος κατάφερε επίσης να εισχωρήσει στον χώρο με τη μάρκα του «Obey» και την αφίσα «Hope» του Ομπάμα. Η House Industries, παράλληλα, είναι διάσημη για την ενσωμάτωση αναφορών ποπ κουλτούρας στα υψηλού επιπέδου σχέδιά της. 

https://www.youtube.com/watch?v=-Cf7orPmV1c

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.