25 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Μεγάλο ποσοστό των online καταναλωτών πραγματοποιούν έρευνα αγοράς 

2 MIN READ

Έρευνα | Μεγάλο ποσοστό των online καταναλωτών πραγματοποιούν έρευνα αγοράς 

Έρευνα | Μεγάλο ποσοστό των online καταναλωτών πραγματοποιούν έρευνα αγοράς 

Η συντριπτική πλειοψηφία των online καταναλωτών επηρεάζονται πάρα πολύ συχνά μετά από διάφορες προτάσεις προϊόντων. Σύμφωνα με νέα έρευνα των διαδικτυακών καταναλωτών, η οποία διεξήχθη από την εταιρεία Lucidworks, το (85%) των ερωτηθέντων επηρεάζονται από τις προτάσεις των προϊόντων αρκετά συχνά και το (67%) των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι αγοράζουν προτεινόμενα αγαθά, τα οποία δεν σχεδίαζαν αρχικά να αγοράζουν αρκετά συχνά.

8 στους 10 ερωτηθέντες, με το ποσοστό να ανέρχεται στο (81%) ερευνούν πάντα ή αρκετά συχνά πριν πραγματοποιήσουν κάποια αγορά. Η Lucidworks εξέτασε 400 καταναλωτές των οι οποίοι πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Επιπροσθέτως σχεδόν 7 στους 10 ερωτηθέντες με το ποσοστό να ανέρχεται στο (68%) επιθυμούν να πραγματοποιήσουν την έρευνα αγοράς τους με τη βοήθεια των κριτικών στα site των brands που έχουν επιλέξει για τις αγορές τους. Ωστόσο, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες πραγματοποιούν έρευνα αγοράς μέσω του Amazon, του Google Shopping και του eBay.

Η έρευνα των καταναλωτών που πραγματοποιούν τις αγορές τους διαδικτυακά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αποδεικνύει επίσης ότι οι τακτικοί χρήστες ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν εξοικειωθεί με το λιανικό εμπόριο μέσω διαδικτύου κυρίως κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συγκεκριμένα τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων σκοπεύουν είτε να αποφύγουν τις προσωπικές αγορές όσο το δυνατόν περισσότερο είτε να ελαττώσουν την επίσκεψη στα φυσικά καταστήματα σε σχέση με τη περίοδο πριν από την πανδημία. 

Τέλος μέσω της έρευνας τονίστηκε και η στάση των καταναλωτών έναντι των chatbots. Το (70%) των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι χρησιμοποιούν το chatbot ενός site σε κάθε επίσκεψή τους ή αρκετά συχνά. Σχεδόν τα δύο τρίτα, με το ποσοστό να ανέρχεται στο (64%) δηλώνουν ότι θα ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το chatbot για την διαδικασία αναζήτησης συγκεκριμένων προϊόντων, ενώ το (59%) δηλώνει ότι είτε θα ήθελε να ελέγξει τη συμβατότητα των προϊόντων είτε θα επιθυμούσε να λάβει επιπλέον πληροφορίες για το προϊόν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.