23 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Η διέξοδος των διαδικτυακών αγορών ως αντιμετώπιση της πανδημίας

2 MIN READ

Έρευνα | Η διέξοδος των διαδικτυακών αγορών ως αντιμετώπιση της πανδημίας

Έρευνα | Η διέξοδος των διαδικτυακών αγορών ως αντιμετώπιση της πανδημίας

Σύμφωνα με μια έρευνα, η οποία διεξήχθη από την YouGov, περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς ερωτώμενους, αποκάλυψαν ότι η ψυχική τους υγεία έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο, με σχεδόν το ένα τέταρτο του δείγματος της έρευνας να υποστηρίζει ότι χρησιμοποίησε τις διαδικτυακές αγορές ως δίαυλο αντιμετώπισης του στρες και της μοναξιάς. Έτσι φαίνεται ότι πολλοί είδαν τις online αγορές ως μηχανισμό αντιμετώπισης ψυχικών ζητημάτων. 

  Ειδικότερα μερικά σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής: 

  • Το (49%) ανέφερε ότι η πανδημία οδήγησε σε μοναχικότητα, σε αντίθεση με το (5%)το οποίο υποστήριξε ότι έγινε λιγότερο μοναχικό.

  • Η έρευνα αποδεικνύει την σχέση μεταξύ της μείωσης της ευεξίας της ψυχικής υγείας και της αύξησης των διαδικτυακών αγορών με πάνω από το ένα τρίτο του συνολικού δείγματος (36%) αποτελούμενο από 2000 άτομα, αποκαλύπτοντας ότι στράφηκαν στις διαδικτυακές αγορές ως μέσω αντιμετώπισης της δύσκολης ψυχικής τους κατάστασης. 

  • Μόλις το (12%) των ερωτηθέντων διατήρησε αμετάβλητη τη ψυχική του κατάσταση. 

  • Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) των ερωτηθέντων πρόσθεσε ότι έχουν πραγματοποιήσει σημαντικά περισσότερα διαδικτυακά ψώνια κατά τη διάρκεια του lockdown, συγκριτικά με την προ-Covid εποχή. 

Εν κατακλείδι ο τελευταίος χρόνος υπήρξε απίστευτα σκληρός για πολλούς ανθρώπους, αφού αρκετές ψυχαγωγικές “αποδράσεις” ήταν σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθούν, οδηγώντας τους ανθρώπους σε υποκατάστατα ψυχαγωγίας και ψυχικής ικανοποίησης όπως οι διαδικτυακές αγορές. Ενώ προβλέπεται αρκετά μεγάλος αριθμός των ατόμων να επιστρέφει στα φυσικά καταστήματα, οι τελευταίοι 12 μήνες έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι η υιοθέτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και των διαδικτυακών αγορών είναι μεγάλη σε αρκετές γενιές των ανθρώπων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.