Η ανανεωμένη εφαρμογή του Tripadvisor

Το Tripadvisor κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα την ανανεωμένη εφαρμογή του για κινητά τηλέφωνα για χρήστες iOS και Android, με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να σχεδιάσουν την επόμενή τους απόδραση. Τα ανανεωμένα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνουν πληροφορίες για την ασφάλεια COVID-19, ένα εργαλείο σχεδιασμού ταξιδιού, δυνατότητες αναζήτησης και χαρτογράφησης, κριτικές και το Tripadvisor Plus, ένα πρόγραμμα μέλους που ξεκλειδώνει εκπτώσεις σε ξενοδοχεία, πτήσεις, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και εμπειρίες. 

Η αναβαθμισμένη εφαρμογή συμπίπτει με την κυκλοφορία μιας νέας ψηφιακής καμπάνιας για να εμπνεύσει τους καταναλωτές να ταξιδέψουν ξανά. Οι διαφημίσεις 30 και 15 δευτερολέπτων της καμπάνιας “Vacations Miss You” απεικονίζουν αποσκευές που φαίνονται μοναχικές και ξεχασμένες μετά από περισσότερο από ένα χρόνο που έμειναν ως επί το πλείστον αχρησιμοποίητες. 

Η νέα εφαρμογή και η δημιουργική καμπάνια του Tripadvisor που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα επιχειρούν να διευκολύνουν τον προγραμματισμό και να προκαλέσουν τη λαχτάρα για περιπλάνηση στους καταναλωτές, οι οποίοι εμφανίζουν υψηλότερα ποσοστά ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης καθώς οι εμβολιασμοί COVID-19 συνεχίζουν να πραγματοποιούνται. Το Tripadvisor και η Accenture διαπίστωσαν σε μελέτη του Μαρτίου ότι από τους ανθρώπους που δεν ταξίδεψαν το 2020, το 61% δήλωσε ότι αισθάνεται άνετα να το κάνει φέτος.

Η ανανεωμένη εφαρμογή του Tripadvisor λανσάρεται καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη από την πανδημία και ο ζεστός καιρός ανοίγει τις πύλες για τη συσσωρευμένη ζήτηση γύρω από τα ταξίδια. Η χρονική συγκυρία για την ανανεωμένη εφαρμογή – σε συνδυασμό με τη νέα εκστρατεία ψηφιακού marketing της μάρκας – θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους καταναλωτές και να τους υπενθυμίσει τις προσφορές του Tripadvisor που σχετίζονται με τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού. 

Τον περασμένο χρόνο η εφαρμογή ανανεώθηκε για να φέρει στην επιφάνεια έγκαιρη και σχετική καθοδήγηση και συμβουλές από ταξιδιώτες που έχουν ξαναπάει στον εκάστοτε προορισμό. Η παροχή πιο εξατομικευμένης έμπνευσης για τους καταναλωτές, είτε βρίσκονται ήδη στον προορισμό τους και αναζητούν ένα κρυφό προορισμό κοντά τους είτε σχεδιάζουν το μέλλον, είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο βοηθάει όλους τους χρήστες να γίνουν καλύτεροι ταξιδιώτες.  

Κάνοντας αναβαθμίσεις στην εφαρμογή για κινητά το Tripadvisor μπορεί να αξιοποιήσει τη χρήση των smartphone που επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών καθώς οι περιορισμοί χαλαρώνουν και οι άνθρωποι προετοιμάζουν τις διακοπές τους για κάποια στιγμή προς το τέλος του τρέχοντος έτους. Σχεδόν 8 στους 10 (79%) εμβολιασμένους δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν περισσότερο ή περίπου το ίδιο με αυτό που έκαναν πριν από την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα της Redpoint Global. 

Το Tripadvisor εργάζεται εδώ και μήνες για να συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε μια ταξιδιωτική ανάκαμψη καθώς συνεχίζεται η ανάκαμψη από την πανδημία. Τον Μάρτιο, η πλατφόρμα συνεργάστηκε με τη Lysol για να προσφέρει κατευθυντήριες γραμμές, συμβουλές και σετ απολύμανσης για τα 8 εκατομμύρια τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην ιστοσελίδα της.

Εν τω μεταξύ, ένας κατακλυσμός από brand που σχετίζονται με ταξίδια και πλατφόρμες κρατήσεων έχουν αυξήσει τις προσπάθειες marketing αυτήν την άνοιξη και στις αρχές του καλοκαιριού για να κατακτήσουν τη συσσωρευμένη καταναλωτική ζήτηση. Η Expedia τον Απρίλιο εστίασε το rebrand της γύρω από την εφαρμογή και την ιστοσελίδα της εταιρείας για κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να απλοποιήσει το πρόγραμμα ανταμοιβών της και να τοποθετηθεί για το μέλλον μετά τον COVID, όταν τα ταξίδια αναμένεται να αυξηθούν. Οι προβολές σε όλους τους διαφημιστές ταξιδιών αυξήθηκαν κατά 280% μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου 2021, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020, όταν ο κλάδος κατέρρευσε λόγω των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας απόδοσης TVSquared.