Περισσότεροι από 4 στους 10 καταναλωτές έχουν χρησιμοποιήσει μια virtual try-on δυνατότητα κατά τη διάρκεια αγορών τους στο διαδίκτυο. Πραγματοποιήθηκε με μια νέα έρευνα που αφορά το αμερικανικό καταναλωτικό κοινό και διεξήχθη από την πλατφόρμα παροχής εμπορικών λύσεων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες 3D και ΑR (επαυξημένης πραγματικότητας) «Vertebrae».
Αρχικά λοιπόν το (44%) των ερωτηθέντων έχουν χρησιμοποιήσει την τεχνολογία virtual try-on, όταν επιλέγουν για τις αγορές τους κάποιον retailer του διαδικτύου, ενώ το (69%) των ερωτηθέντων αναφέρουν ότι κατέληξαν να αγοράζουν κάποιο προϊόν είτε online είτε στο κατάστημα. Πιο συγκεκριμένα μέσω της δυνατότητας Virtual try-on συνδυάζεται η τεχνολογία AR μαζί με την χρήση της κάμερας ώστε να επιτρέπει στους καταναλωτές να βλέπουν πως θα φαίνονται τα προϊόντα είτε στο σώμα είτε στο πρόσωπό τους.
Την προηγούμενη χρονιά η πλευρά των ερωτηθέντων που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ την τεχνολογία Virtual try-on κατά τη διάρκεια των αγορών τους σε κάποιο online retail site αντικατοπτρίζεται στην αναλογία 3 στους 4 καταναλωτές, οι οποίοι όμως θα εφάρμοζαν κάποιου τέτοιου είδους προηγμένη τεχνολογία. Επιπλέον, σχεδόν 8 στους 10 (77%) ερωτηθέντες δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ Virtual try-on, όμως θα επιθυμούσαν να το δοκιμάσουν αν ήταν εύκολα διαθέσιμο σε κάποιο site λιανικής. Σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες, με το ποσοστό να ανέρχεται στο (49%) είναι πολύ πιθανό να προβούν στην αγορά από κάποιο brand εάν διατίθεται η τεχνολογία Virtual try-on.
Παρά το γεγονός ότι πολλοί διαδικτυακοί retailers προσφέρουν την δυνατότητα Virtual try-on στον τομέα του μακιγιάζ, η έρευνα διαπιστώνει ότι η συχνότερη χρήση της συγκεκριμένης προηγμένης τεχνολογίας είναι πιο διαδεδομένη στα γυαλιά. Τα γυαλιά είναι η κατηγορία, στην οποία οι καταναλωτές βρίσκουν το συγκεκριμένο εργαλείο αρκετά χρήσιμο. Πράγματι 7 στους 10 ερωτηθέντες ανέδειξαν τα γυαλιά οράσεως και τα γυαλιά ηλίου ως τα κορυφαία αντικείμενα που θα ήταν πιο χρήσιμο να εφαρμόζεται η συγκεκριμένη δυνατότητα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην λήψη της ιδανικής αγοραστικής απόφασης για τον κάθε άνθρωπο.Συγκριτικά με τον τομέα της αγοράς προϊόντων μακιγιάζ , μόνο το (27%) θεωρεί αναγκαία την χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας, σε αντίθεση με το (47%), το οποίο θεωρεί ότι τα brands γυαλιών είναι τα ιδανικά που θα μπορούσαν να παρέχουν την συγκεκριμένη δυνατότητα. Επίσης άλλη μία διαπίστωση είναι ότι μόλις το (29%) των ερωτηθέντων υποστηρίζει την άποψη ότι τέτοιου είδους εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιούνται από big-box retailers ή ακόμη και από την Amazon με το ποσοστό να ανέρχεται στο (15%).
Μερικά εξίσου ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας, είναι τα εξής:
Περισσότεροι από 4 στους 10 ερωτηθέντες (43%) δήλωσαν ότι πολύ πιθανό να μη χρησιμοποιούσαν την λειτουργία Virtual try-on, εάν απαιτούνταν επιπλέον βήματα όπως το upload κάποιας φωτογραφίας ή τη καταγραφή των αναλογιών του σώματος.
Το (63%) των ερωτηθέντων θα χρησιμοποιούσε το παραπάνω εργαλείο ώστε να τους βοηθήσει να καταλάβουν εάν τους ταιριάζει αυτό που επιθυμούν να αγοράσουν, το (51%) εάν τους αρέσει το χρώμα και το (46%) εάν έχουν επιλέξει το ιδανικό μέγεθος που τους ταιριάζει.
Συνοψίζοντας η δυνατότητα Virtual try-on ανατρέπει να δεδομένα για αγορές από ολόκληρες κατηγορίες προϊόντων όπως γυαλιά, καπέλα, υποδήματα ακόμη και ρούχα. Γεγονός αποτελεί η συνεχόμενα αυξανόμενη ζήτηση τόσο για προηγμένες τεχνολογίες όσο και για αγορές των καταναλωτών. Τέλος η έρευνα αποκαλύπτει την τεράστια ευκαιρία που προσφέρεται στους retailers να διαφοροποιηθούν και να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις τους μέσω της χρήσης σύγχρονων εργαλείων.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.