25 Απρ 2024
READING

Τρία ενδιαφέροντα ευρήματα

2 MIN READ

Τρία ενδιαφέροντα ευρήματα

Τρία ενδιαφέροντα ευρήματα

Η κακή διαδικασία επιστροφών θα εμπόδιζε τους περισσότερους καταναλωτές να αγοράσουν ξανά

Πάνω από τα δύο πέμπτα (42%) των καταναλωτών αποφάσισαν να μην αγοράσουν ένα προϊόν επειδή δεν τους άρεσε η πολιτική επιστροφών, ενώ το 70% δηλώνει ότι η πολιτική επιστροφών ενός λιανοπωλητή είναι σημαντική στην απόφασή τους να αγοράσουν από αυτόν.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών (79%) δηλώνει ότι ελέγχει την πολιτική επιστροφών πριν πραγματοποιήσει μια αγορά και το 59% δηλώνει ότι δεν θα ψώνιζε ποτέ από κάποιον λιανοπωλητή μετά από μια κακή εμπειρία επιστροφής.

Όσον αφορά εκείνους που επιστρέφουν συνεχώς, το 33% των καταναλωτών δηλώνει ότι αγοράζει πολλά μεγέθη ή χρώματα με σκοπό την επιστροφή τουλάχιστον ενός αντικειμένου. Αυτό αυξάνεται στο 47% για άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών.

Οι καταναλωτές ψωνίζουν πιο συχνά και αγοράζουν λιγότερα στην Αγγλία

Οι αγοραστές φαίνεται να κινούνται προς τις παλιές συνήθειες καθώς τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι οι πωλήσεις σουπερμάρκετ μειώθηκαν κατά 1,6% κατά τις 12 εβδομάδες έως τις 13 Ιουνίου 2021, καθώς οι επισκέψεις στα καταστήματα αυξήθηκαν.

Όμως, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της περιόδου, το συνολικό ποσό εξακολουθεί να είναι 3,3 δισεκατομμύρια λίρες υψηλότερα από ότι το 2019 πριν από την πανδημία.

Οι καταναλωτές επισκέπτονται, επίσης, καταστήματα πιο συχνά, με τον αριθμό των επισκέψεων σε σουπερμάρκετ που πραγματοποιούνται κάθε μήνα από βρετανικά νοικοκυριά να αυξάνεται κατά 13,1%. Καθώς ο αριθμός των επισκέψεων αυξάνεται, η μέση δαπάνη της επίσκεψης έχει μειωθεί ανάλογα, κατά 13,6%, γεγονός που υποδηλώνει την επιστροφή σε πιο τυπικά προ-Covid μοτίβα.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις φαίνεται, επίσης, να έχουν υψηλό επίπεδο, με το ηλεκτρονικό εμπόριο να αντιπροσωπεύει το 13,4% της αγοράς τις τέσσερις εβδομάδες έως τις 13 Ιουνίου – το ίδιο ποσοστό με τον Μάιο. Είναι, επίσης, μόλις 0,2% υψηλότερο από ότι κατά την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ωστόσο, αυτό που αξίζει παρακολούθηση είναι οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που σχετίζονται με την ταχεία παράδοση για μικρά καταστήματα, όπως το Whoosh, που λάνσαρε πρόσφατα η Tesco. Η Tesco λάνσαρε την πλατφόρμα Whoosh τον Μάιο για να ανταγωνιστεί εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Gorillas, Getir και Weezy. 

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι επιστρέφουν στο γραφείο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα

Πάνω από τα τρία τέταρτα (77%) των χώρων εργασίας που έκλεισαν πλήρως κατά το πρόσφατο lockdown του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ανοίξει ξανά, με το 47% του προσωπικού να επιστρέφει στο γραφείο σε καθημερινή βάση.

Η έρευνα για 411.013 υπαλλήλους διαπίστωσε ότι το 85% των εργαζομένων θα βρίσκεται στο χώρο εργασίας τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα μετά την άρση όλων των περιορισμών. Τα δύο τρίτα (66%) των γραφείων επιδιώκουν να επιστρέψουν στα επίπεδα του προ-πανδημίας προσωπικού τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.