19 Απρ 2024
READING

H Timberland διεξάγει παγκόσμια πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας

2 MIN READ

H Timberland διεξάγει παγκόσμια πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας

H Timberland διεξάγει παγκόσμια πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας

Η Timberland λανσάρει ένα παγκόσμιο πρόγραμμα επιστροφής προϊόντων ως μέρος των συνολικών δεσμεύσεων της εταιρείας για ενίσχυση της αειφορίας. Συγκεκριμένα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την παγκόσμια εταιρεία καινοτομίας «ReCircled», ένα πρόγραμμα σχετικά με την απαραίτητη υποδομή και τροφοδότηση της κυκλικής οικονομίας και της κυκλικής ανάπτυξης της Timberland. Στόχος επίσης της εταιρείας αποτελεί ο θετικός αντίκτυπος των προϊόντων της στη φύση έως το 2030 μέσω μιας δέσμευσης της Timberland για ενέργειας σχετικά με τον τομέα agriculture και τον κυκλικό σχεδιασμό της. 

Από τον Αύγουστο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι καταναλωτές θα μπορούν να επιστρέφουν υποδήματα, είδη ένδυσης ή αξεσουάρ Timberland σε καταστήματα της εταιρείας, είτε για επισκευή είτε για επισκευή και μεταπώληση σε μια ειδική πλατφόρμα re-commerce. Ακόμη και να ανακυκλώνονται για την δημιουργία μελλοντικών προϊόντων. Μια digital επιλογή αποστολής των αγαθών από το σπίτι θα συμπεριληφθεί αργότερα το καλοκαίρι. Το πρόγραμμα πρόκειται να επεκταθεί στην Ευρώπη το φθινόπωρο και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού την άνοιξη του 2022.

Το πρόγραμμα «take-back» αποτελεί ένα κρίσιμο βήμα για την επίτευξη του στόχου 100% circularity, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζεται η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών για υπεύθυνο σχεδιασμό και προοδευτικές επιλογές λιανικής πώλησης. Επιπλέον η Timberland κατασκευάζει πλέον τα προϊόντα της για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ενώ πλέον μέσω του προγράμματος αυτά τα προϊόντα θα έχουν δεύτερη ζωή. 

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι της Timberland έχει ως σκοπό την επίτευξη θετικού  αντίκτυπο στη φύση έως το 2030, αφού η κυκλικότητα θα βοηθήσει το brand να επιτύχει μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Η Timberland στοχεύει να συμβάλλει ουσιαστικά στην αποκατάσταση της φύσης – προμηθεύοντας το 100% των φυσικών υλικών μέσω ενεργειών regenerative agriculture.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.