26 Απρ 2024
READING

Η νέα εφαρμογή για τουβλάκια που θα πρέπει να αποκτήσει η Lego

2 MIN READ

Η νέα εφαρμογή για τουβλάκια που θα πρέπει να αποκτήσει η Lego

Η νέα εφαρμογή για τουβλάκια που θα πρέπει να αποκτήσει η Lego

Η Lego έχει συνεργαστεί στενά με την Apple τα τελευταία χρόνια, κάνοντας πειραματισμούς με τεχνολογία iOS που δεν έχει κυκλοφορήσει και επιδεικνύοντάς τους σε εκδηλώσεις όπως το WWDC. Ένας από αυτούς τους πειραματισμούς αποτελεί και η πλατφόρμα επαυξημένης πραγματικότητας, ARKit, στην οποία έχει ενσωματώσει πολλά από τα σετ παιχνιδιών της, προσθέτοντας ψηφιακές εμπειρίες στα φυσικά παιχνίδια.

Ωστόσο, μια από τις πιο εντυπωσιακές ενσωματώσεις της τεχνολογίας iOS στα φυσικά τουβλάκια της Lego, εμφανίστηκε πρόσφατα στο App Store και έχει δημιουργηθεί από μια ομάδα θαυμαστών. Η νέα εφαρμογή «Brickit», χρησιμοποιεί τεχνολογία όρασης μέσω υπολογιστή για να κατανοήσει άμεσα ένα πύργο από τούβλα.

Αυτό που πρέπει να κάνουν οι χρήστες είναι να ρίχνουν τυχαία τα Legos στο πάτωμα. Από εκεί, η εφαρμογή μπορεί να αναλύσει γρήγορα τη συλλογή από τουβλάκια και να προτείνει μερικές διασκεδαστικές μικρές κατασκευές που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι χρήστες. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της εφαρμογής είναι η ταχύτητά της. Η εφαρμογή μπορεί να κατανοήσει εκατοντάδες τούβλα ανάμεσα σε ένα σωρό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αυτό που έχει κάνει η ομάδα του Brickit υπογραμμίζει τη δυνατότητα της αναγνώρισης αντικειμένων στις τελευταίες εκδόσεις του iOS, με τρόπο που είναι εκπληκτικά χρήσιμος για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Βέβαια, η εφαρμογή περιορίζεται λίγο από το γεγονός ότι είναι σχεδιασμός από κάποιον τρίτο. Η σελίδα του App Store διευκρινίζει ότι δεν είναι μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τη Lego και ότι οι προγραμματιστές της είναι απλώς θαυμαστές του προϊόντος και όχι υπάλληλοι της εταιρείας.Δεδομένης της εντυπωσιακής χρήσης του hardware της Apple, φαίνεται ότι για την εταιρεία θα ήταν πολύ καλό να αποκτήσει την εφαρμογή.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα που θα μπορούσε να κάνει η Brickit εάν είχε πρόσβαση σε υπάρχουσες βιβλιοθήκες οδηγιών Lego. Με την εξαγορά της BrickLink από τη Lego το 2019, είναι σαφές ότι η εταιρεία στοχεύει να λάβει περισσότερα από το κοινό της και τις δημιουργίες του. Επιτρέποντας στην εταιρεία να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με τα πραγματικά τουβλάκια που έχει ένας χρήστης, αποκτώντας έτσι μερικές πληροφορίες για τις συλλογές που κατέχει, αναμφίβολα θα ήταν πολύτιμα δεδομένα για τη Lego.Προς το παρόν η εφαρμογή Brickit περιορίζεται για iOS, αλλά ο ιστότοπος της εταιρείας δείχνει ότι η ομάδα έχει ως στόχο να λανσάρει μια εφαρμογή για Android μέχρι το φθινόπωρο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.