20 Απρ 2024
READING

Η BMW i Ventures χρηματοδοτεί με 300 εκ. δολάρια επενδύσεις σε βιώσιμη τεχνολογία

3 MIN READ

Η BMW i Ventures χρηματοδοτεί με 300 εκ. δολάρια επενδύσεις σε βιώσιμη τεχνολογία

Η BMW i Ventures χρηματοδοτεί με 300 εκ. δολάρια επενδύσεις σε βιώσιμη τεχνολογία

H BMW i Ventures, που αποτελείται από το κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών της  BMW Group, ανακοινώνει ένα νέο ταμείο ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω επένδυση σε τεχνολογίες που καθιστούν τις αλυσίδες μεταφορών, κατασκευής και εφοδιασμού πιο βιώσιμες.

Η εταιρεία δεν λειτουργεί ως παραδοσιακό εταιρικό ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων, αλλά ενεργεί ανεξάρτητα από τη BMW, ενώ υποστηρίζεται πλήρως από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το προηγούμενο ταμείο 525 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ανακοινώθηκε όταν η εταιρεία μετακόμισε στη Silicon Valley το 2016, είναι τώρα στο τέλος της περιόδου του για νέες επενδύσεις. Από τώρα και στο εξής, οι νέες επενδύσεις θα προέρχονται από το Ταμείο II.

Το Ταμείο I εστίασε περισσότερο στην αυτόνομη και ψηφιακή τεχνολογία οχημάτων, την εμπειρία των πελατών και την προηγμένη παραγωγή. Για παράδειγμα, η αυτόνομη εταιρεία φορτηγών Kodiak Robotics, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μια επένδυση από την BMW i Ventures, ήταν μέρος αυτού του ταμείου. Το Ταμείο II θα τονίσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα και τις μηδενικές εκπομπές σε όλους τους τομείς που οδηγούν στο σχεδιασμό και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, αντί να επενδύει συγκεκριμένα σε βασική τεχνολογία αυτοκινήτων.

Η βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού είναι ένα από τα πράγματα που ενδιαφέρουν την εταιρεία, η οποία ανακοίνωσε ότι θέλει να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακα και επομένως εξετάζει όλους τους τρόπους της παραγωγής, όχι μόνο τις εκπομπές από τα οχήματα, αλλά και τις εκπομπές που παράγονται κατά την κατασκευή και την ανάπτυξη των αυτοκινήτων.

Η BMW i Ventures άρχισε να ασχολείται με τέτοιες βιώσιμες επενδύσεις στα τέλη του 2019, επενδύοντας στην Turntide Technologies, μια εταιρεία που αναπτύσσει ένα έξυπνο ηλεκτρικό σύστημα κινητήρα, τη Solid Power, μια εταιρεία τεχνολογίας μπαταριών στερεάς κατάστασης και την Boston Metal, μια εταιρεία που επιθυμεί να αφαιρέσει τα υπολείμματα άνθρακα από τη βιομηχανία μετάλλων. Οι πιο πρόσφατες επενδύσεις της είναι ενδεικτικές του τι θα φέρει το Ταμείο II. Η εταιρεία έχει ήδη πραγματοποιήσει την πρώτη της επένδυση από το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο με τη Motorway, μια αγορά μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο στόχος της BMW i Ventures είναι να προσφέρει και στρατηγική αξία στη BMW Group στο Μόναχο. Επενδύοντας κυρίως σε εταιρείες πρώιμου σταδίου, η εταιρεία έχει ένα πρώιμο σήμα αγοράς που μπορεί να μεταφέρει πίσω στη BMW. Η BMW i Ventures δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει καμία από τις επενδύσεις της, αλλά θέλει να είναι στην πρώτη γραμμή της εύρεσης εταιρειών με μεγάλες δυνατότητες που μπορούν να συνεργαστούν με τη BMW ή τον υπόλοιπο κλάδο στο μέλλον.

Οι νεοσύστατες εταιρείες στις οποίες επενδύει η BMW i Ventures επωφελούνται από τη δικτύωση με μηχανικούς και υπαλλήλους της BMW και μαθαίνουν από μια τεράστια επιχείρηση πώς λειτουργεί το οικοσύστημα αυτοκινήτων. Για μια εταιρεία όπως η Solid Power, όπου η τεχνολογία είναι ακόμη πιο πίσω, υπάρχει μια ισχυρή συνεργασία μεταξύ της επιχειρηματικής μονάδας της BMW και της εταιρείας προκειμένου να τη βοηθήσει να αναπτυχθεί.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.