20 Απρ 2024
READING

Το Farfetch και τοThredUp συνεργάζονται σε μια υπηρεσία δωρεάς ρούχων

2 MIN READ

Το Farfetch και τοThredUp συνεργάζονται σε μια υπηρεσία δωρεάς ρούχων

Το Farfetch και τοThredUp συνεργάζονται σε μια υπηρεσία δωρεάς ρούχων

Καθώς η μεταπώληση κερδίζει έδαφος, η πλατφόρμα υψηλής ποιότητας ρούχων Farfetch ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα παροχής δωρεών για τους αγοραστές της στις ΗΠΑ. Αυτό θα γίνει μέσω της resale-as-a-service πλατφόρμας του ThredUp.

Στους πελάτες του Farfetch θα προσφέρονται kits ξεκαθαρίσματος, τα οποία θα γεμίζουν με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που δεν θέλουν πια. Στη συνέχεια, τα αντικείμενα θα παραδίδονται στο Thredup up και, μόλις ένα προϊόν πωληθεί, τουλάχιστον το 50% της συνολικής αμοιβής θα δωρίζεται σε  κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα. Οποιαδήποτε υπολειπόμενη πληρωμή θα παρέχεται ως πίστωση αγορών Farfetch.  

Το πρόγραμμα επεκτείνει την ήδη καθιερωμένη υπηρεσία Farfetch Donate του εμπόρου πολυτελών ειδών λιανικής πώλησης, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2019.

Η πολυτελής πλατφόρμα μόδας Farfetch έχει δεσμευτεί να γίνει “πιο circular από ό,τι linear” μέχρι το 2030, γεγονός που συνεπάγεται τη χρήση circular υπηρεσιών και την πώληση περισσότερων low-waste προϊόντων. Η αξιοποίηση της ThredUp για να εκτελεί τις back-end δραστηριότητες, μπορεί να είναι ένας τρόπος με τον οποίο το Farfetch κάνει πράξη αυτές τις υποσχέσεις του.  

Το kit ξεκαθαρίσματος αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο του επιχειρηματικού μοντέλου του ThredUp, όπου στους πελάτες προσφέρεται μια τσάντα, την οποία καλούνται να γεμίσουν με ελαφρώς χρησιμοποιημένα αντικείμενα. Η εταιρεία μεταπώλησης παρέχει σφραγίδα αποστολής και, αφού τα ρούχα υποβληθούν σε επεξεργασία και τα επιλεγμένα αντικείμενα πωληθούν, οι χρήστες λαμβάνουν μια πληρωμή σε μετρητά ή λαμβάνουν πίστωση. Περίπου το 40% των αντικειμένων πληρούν τα πρότυπα ποιότητας του ThredUp και οι συνήθεις χρόνοι επεξεργασίας για τα kit ξεκαθαρίσματος διαρκούν έως και οκτώ εβδομάδες.  

Το Farfetch θα προσφέρει τα δικά του kit ξεκαθαρίσματος για το πρόγραμμα Farfetch Donate. Το Farfetch είναι ο πρώτος συνεργάτης του ThredUp στο retail-as-a-service που χρησιμοποιεί την προσφορά του white label, δημιουργώντας μια πλήρως εξατομικευμένη εμπειρία μεταπώλησης προσαρμοσμένη στο brand και το κοινό του Farfetch. 

Η αγορά μεταπώλησης έχει γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με το ThredUp να αναφέρει ότι οι πωλήσεις μεταχειρισμένων ενδυμάτων αναμένεται να φτάσουν τα 77 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με το ThredUp, το 60% των λιανοπωλητών δήλωσαν ότι έχουν ήδη προσφέρει ή είναι ανοιχτοί στη μεταπώληση. 

Η μεταπώληση αποτελεί αναπόφευκτο μέρος της εξέλιξης της μόδας και αναδύεται ως το νέο μέσο εσόδων για τους λιανοπωλητές ειδών ρουχισμού. Το ThredUp έχει συνεργαστεί με πολλούς άλλους λιανοπωλητές, προκειμένου να προσφέρει μεταχειρισμένα είδη ένδυσης στα καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Gap και Walmart.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.