18 Απρ 2024
READING

Το Zoom εξαγοράζει γερμανική startup για μετάφραση σε πραγματικό χρόνο στις βιντεοκλήσεις

2 MIN READ

Το Zoom εξαγοράζει γερμανική startup για μετάφραση σε πραγματικό χρόνο στις βιντεοκλήσεις

Το Zoom εξαγοράζει γερμανική startup για μετάφραση σε πραγματικό χρόνο στις βιντεοκλήσεις

Καθώς οι εταιρείες επεκτείνονται παγκοσμίως και επικοινωνούν στο διαδίκτυο με εργαλεία όπως το Zoom, το πρόβλημα της γλώσσας μπορεί να είναι ένα πραγματικό εμπόδιο στην ολοκλήρωση μιας εργασίας. Το Zoom ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αποκτήσει σύντομα τη γερμανική startup, Karlsruhe Information Technology Solutions (Kites), για να φέρει τη μετάφραση που βασίζεται σε μηχανική μάθηση σε πραγματικό χρόνο στην πλατφόρμα.

Οι εταιρείες δεν μοιράστηκαν τους όρους της συμφωνίας, αλλά με την Kites, το Zoom συγκεντρώνει μια ομάδα κορυφαίων ερευνητών, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των μεταφραστικών γνώσεων της μηχανικής μάθησης στην εταιρεία. Η ταλαντούχα ομάδα 12 ερευνητών επιστημόνων της Kites θα βοηθήσει την ομάδα μηχανικής του Zoom να προωθήσει το πεδίο της μηχανικής μετάφρασης ώστε να βελτιώσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των συναντήσεων, παρέχοντας πολυγλωσσικές μεταφραστικές δυνατότητες για τους χρήστες του Zoom.

Το Zoom σκοπεύει να αφήσει την ομάδα των ερευνητών στη Γερμανία σχεδιάζοντας να κατασκευάσει ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης που σχετίζεται με τη μηχανική μετάφραση, κάνοντας επιπλέον προσλήψεις με την πάροδο του χρόνου, καθώς η εταιρεία βάζει περισσότερους πόρους σε αυτόν τον τομέα.

Η Kites ιδρύθηκε το 2015, από δύο ερευνητές που δίδαξαν στο Carnegie Mellon και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης, με στόχο τη δημιουργία εργαλείων μετάφρασης μηχανικής μάθησης. Η αποστολή της Kites είναι να ξεπεράσει τα γλωσσικά εμπόδια και να κάνει την απρόσκοπτη διαγλωσσική αλληλεπίδραση πραγματικότητα στην καθημερινή ζωή.  

Η εταιρεία δεν είχε κάποιο εμπορικό προϊόν, αλλά ο ιστότοπος της δείχνει ότι υπάρχει μια πλατφόρμα μετάφρασης μηχανικής μάθησης που χρησιμοποιείται από ακαδημαϊκούς και κυβερνητικούς φορείς. Πλέον, οι καρποί της έρευνας της εταιρείας θα ανήκουν στο Zoom.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.