25 Απρ 2024
READING

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία παράδοσης δίσκων βινυλίου του Amazon

2 MIN READ

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία παράδοσης δίσκων βινυλίου του Amazon

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία παράδοσης δίσκων βινυλίου του Amazon

Το Amazon δοκιμάζει ένα ακόμη συνδρομητικό εγχείρημα μετά την έναρξη του “Vinyl of the Month Club”, μέσω του οποίου οι καταναλωτές παραλαμβάνουν επιλεγμένους δίσκους της “χρυσής εποχής” στο σπίτι τους. 

Η νέα υπηρεσία κοστίζει 25 δολάρια το μήνα και έχει ως στόχο να επωφεληθεί από την αυξανόμενη δημοτικότητα και την αναβίωση της συλλογής δίσκων βινυλίου. Η λέσχη βινυλίων είναι η τελευταία σε μια σειρά από συνδρομητικές υπηρεσίες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το εξαιρετικά επιτυχημένο Prime του Amazon, το Audible και το Kindle Unlimited. 

Η συλλογή της “χρυσής εποχής” θα περιλαμβάνει μόνο δίσκους από τη δεκαετία του ’60 και του ’70, με άλμπουμ από καλλιτέχνες όπως οι Pink Floyd. 

Το Amazon ξεκίνησε να πουλάει μουσική σε φυσική μορφή το 1998 και ήταν ένα από τα πρώτα προϊόντα που πούλησε. Έχει και άλλους αντιπάλους στο χώρο της παράδοσης δίσκων βινυλίου, συμπεριλαμβανομένου του Vinyl Me Please, αφού μετά την καταβολή μηνιαίας συνδρομής 33 δολαρίων οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν από τέσσερα είδη μουσικής και να δουν εκ των προτέρων τι περιέχει η εκάστοτε συλλογή. 

Οι κριτικές για το club δίσκων του Amazon είναι ανάμεικτες μέχρι στιγμής, με τα πιο συνηθισμένα παράπονα να αφορούν το γεγονός ότι οι χρήστες δεν μπορούν να επιλέξουν από μόνοι τους δίσκους, σε αντίθεση με κάποιες από τις υπηρεσίες των ανταγωνιστών του Amazon. Ωστόσο, άλλες κριτικές επαινούν την ευελιξία και την οικονομική προσιτότητα του προγράμματος, καθώς η υπηρεσία επιτρέπει επιστροφές και ακυρώσεις κάθε μήνα. 

Οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου έχουν ανακάμψει μετά την εισροή των music streaming υπηρεσιών, με τις πωλήσεις να αυξάνονται όλο και πιο πολύ κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια, με τη μεγαλύτερη άνοδο – της τάξης του 46% – να σημειώνεται μεταξύ 2019 και 2020.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.