19 Απρ 2024
READING

Google Photos | Η νέα τεχνολογία που βελτιώνει την ποιότητα των φωτογραφιών 

2 MIN READ

Google Photos | Η νέα τεχνολογία που βελτιώνει την ποιότητα των φωτογραφιών 

Google Photos | Η νέα τεχνολογία που βελτιώνει την ποιότητα των φωτογραφιών 

Το νεότερο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Google Photo προσφέρει νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση της ποιότητας ακόμη και των παλαιότερων εικόνων των χρηστών. 

Τα χαρακτηριστικά βελτίωσης εικόνων του Google Photos, τόσο αυτόματα όσο και χειροκίνητα, προσθέτουν σημαντική αξία στην πλατφόρμα.Οι νέες τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν επιτρέπουν στο Google Photos να αξιοποιεί την καλύτερη ποιότητα των φωτογραφιών των χρηστών, ακόμη και εκείνων που δεν έχουν τραβηχτεί σε ιδανικές συνθήκες και με παλαιότερες φωτογραφικές μηχανές. 

Η Google έχει αναπτύξει νέους αλγόριθμους, που είναι διαθέσιμοι στον πρόσφατα αναβαθμισμένο επεξεργαστή Google Photos, που στοχεύουν στην αντιμετώπιση του υπερβολικού “θορύβου ή κόκκου” και του θολώματος της εικόνας στις φωτογραφίες.Αυτοί είναι δύο από τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα της εικόνας και οι νέοι αλγόριθμοι είναι ειδικά ρυθμισμένοι ώστε να λειτουργούν με υψηλή ταχύτητα, ακόμη και σε περιορισμένο smartphone hardware. 

Οι μέθοδοι έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ανεξάρτητα από το ποια κάμερα τράβηξε αρχικά τις φωτογραφίες και, επομένως, μπορούν να παρέχουν αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας σε όλους τους χρήστες του Google Photos. Αυτό σημαίνει, επίσης, ότι οι χρήστες θα μπορούν πλέον να επανεξετάζουν παλαιότερες φωτογραφίες, που έχουν τραβηχτεί με κατώτερης ποιότητας κάμερα και να βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα των εικόνων τους, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία Sharpen και Denoise του νέου προγράμματος επεξεργασίας. 

Η λειτουργία Denoise χρησιμοποιεί μια καινοτόμο μέθοδο πολλαπλών επιπέδων “pull-push”, η οποία απαιτεί μέτριους υπολογιστικούς πόρους για την αφαίρεση του “θορύβου” σε κλάσματα του δευτερολέπτου, διατηρώντας παράλληλα τις λεπτομέρειες της εικόνας.  

Η λειτουργία Sharpen, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί μια νέα και counter-intuitive τεχνική “reblurring” που ονομάζεται Polyblur, η οποία αφαιρεί τις συνήθεις περιπτώσεις ήπιας θόλωσης της εικόνας, εφαρμόζοντας επανειλημμένα ένα ελεγχόμενο εφέ θόλωσης για την αποκατάσταση της αρχικής εικόνας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.