26 Απρ 2024
READING

To EV “Concept Recharge” | Το αυτοκίνητο της επόμενης γενιάς της Volvo  

3 MIN READ

To EV “Concept Recharge” | Το αυτοκίνητο της επόμενης γενιάς της Volvo  

To EV “Concept Recharge” | Το αυτοκίνητο της επόμενης γενιάς της Volvo  

Η Volvo επιθυμεί να μετατρέψει πλήρως τα αυτοκίνητά της σε ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2030. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνει μόνη της. Παρόλο που η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να αναπτύξει το δικό της λειτουργικό σύστημα εντός του αυτοκινήτου και άλλα μέρη αυτοκινήτου, η Volvo περιέγραψε λεπτομερώς πώς σχεδιάζει να δουλέψει με συνεργάτες όπως η Northvolt, η Google και η Luminar, προκειμένου να δημιουργήσει τη μελλοντική της σειρά οχημάτων.

Παρουσίασε επίσης τις πρώτες εικόνες του “Concept Recharge”, ενός πρωτότυπου EV που διαθέτει επίπεδο πάτωμα, δύο εσωτερικές οθόνες και “suicide doors” που ανοίγουν από τη μέση του οχήματος. Το Concept Recharge είναι, επίσης, εξοπλισμένο με αισθητήρες της Luminar, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η επερχόμενη εμβληματική ηλεκτρική SUV της Volvo Cars θα είναι στάνταρ εξοπλισμένη με τη τεχνολογία της Luminar. 

Όσον αφορά την μπαταρία, η Volvo συνεργάζεται με τη σουηδική εταιρεία κατασκευής μπαταριών Northvolt σε μια μπαταρία που, όπως λέει, θα καταστήσει δυνατή την μετακίνηση σε μια εμβέλεια έως και περίπου 621 μίλια – αν η Northvolt τα καταφέρει, αυτό θα είναι ένα τεράστιο επίτευγμα ενεργειακής πυκνότητας. Οι δύο εταιρείες στοχεύουν στην κατασκευή ενός gigafactory στην Ευρώπη έως το 2026, σε μια νέα 50%-50% κοινοπραξία, με πιθανή ετήσια χωρητικότητα έως και 50 γιγαβατώρες. Επίσης, από το 2024, η Volvo θα προμηθεύεται μπαταρίες 15 GWh από το εργοστάσιο μπαταριών της Northvolt στο Skellefteå της Σουηδίας. 

Τα μελλοντικά οχήματα της Volvo θα έχουν τη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης, μια δυνατότητα που μπορεί να μετατρέψει το EV σε μια κινητή γεννήτρια ή ένα μίνι εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, εκφορτώνοντας την περίσσεια ενέργειας στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. 

Το λειτουργικό του σύστημα, το VolvoCars.OS, θα λειτουργεί ως “umbrella system” για τα υποκείμενα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος infotainment, με επικεφαλής την Google και με τεχνολογίες από Linux, QNX και AUTOSAR. Ενώ το όχημα θα περιέχει έως και 100 ηλεκτρικές μονάδες ελέγχου, αυτές θα εκτελούνται σε ένα κεντρικό υπολογιστικό σύστημα που θα αποτελείται από τρεις κύριους υπολογιστές, οι οποίοι αναπτύσσονται σε συνεργασία με την Nvidia. 

Εκτός αυτού, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να εξοπλίσει το κορυφαίο ηλεκτρικό SUV της με τη σουίτα αισθητήρων της Luminar, καθώς και με τεχνολογία από τον software arm της Volvo, τη Zenseact. 

Η Volvo δήλωσε ότι το μοντέλο Cruise απαιτεί την επίβλεψη του οδηγού, ενώ το μοντέλο Ride όχι. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, η λειτουργία που δεν χρειάζεται την επίβλεψη του οδηγού θα εισαχθεί σταδιακά κάποια στιγμή στο μέλλον. 

Το επερχόμενο σύστημα θα παράγει τόνους δεδομένων από τους πελάτες όσο αυτοί οδηγούν και η Volvo δεν σκοπεύει να τα αφήσει να πάνε χαμένα. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει ένα εργοστάσιο δεδομένων για την επεξεργασία των πληροφοριών που συλλέγει από τους πελάτες που χρησιμοποιούν τις λειτουργίες ασφαλείας αυτόνομης οδήγησης (με τη συγκατάθεσή τους). Θα χρησιμοποιήσει αυτά τα δεδομένα για να κάνει βελτιώσεις στο σύστημα, τις οποίες θα προωθήσει στα οχήματα μέσω over-the-air ενημερώσεων. Η εταιρεία θέλει να μετατραπεί από μια απλή premium συμβατική εταιρεία σε ηγέτη της νέας premium ηλεκτρικής κατηγορίας, η οποία αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.