25 Απρ 2024
READING

Ρεκόρ εσόδων από χορηγίες κατέγραψε το NBA αξίας 1.46 δισεκατομμυρίων δολαρίων 

2 MIN READ

Ρεκόρ εσόδων από χορηγίες κατέγραψε το NBA αξίας 1.46 δισεκατομμυρίων δολαρίων 

Ρεκόρ εσόδων από χορηγίες κατέγραψε το NBA αξίας 1.46 δισεκατομμυρίων δολαρίων 

Το NBA πραγματοποίησε το ρεκόρ αξίας 1,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα χορηγιών για τη σεζόν 2020-2021, σύμφωνα με εκτιμήσεις της IEG, μιας συμβουλευτικής εταιρείας αθλητικών συνεργασιών. Αναντίρρητα σύμφωνα με στοιχεία της IEG ο αριθμός των εσόδων από χορηγίες αυξάνεται κατά (6%) σε ετήσια βάση, με το ποσό να ξεπερνά τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για το NBA μετά την σεζόν 2018-2019. 

Πιο συγκεκριμένα το NBA πήρε 13 νέες χορηγίες κατά τη διάρκεια της σεζόν 72 παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης και της Microsoft. Ο τομέας της τεχνολογίας είχε συνεισφορά 115 εκατομμύρια δολάρια. Γενικά οι κατηγορίες τεχνολογίας, τα τυχερά παιχνίδια, οι τηλεπικοινωνίες και οι τραπεζικές υπηρεσίες διαθέτουν περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για χορηγίες του NBA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το NFL που παραδοσιακά έχει τα μεγαλύτερα έσοδα άγγιξε το ποσό των 1,62 δισεκατομμυρίων δολαρίων από χορηγίες την περίοδο της πανδημίας, πράγμα που σημαίνει ότι η δύναμη των αστέρων του NBA, ο μεγάλος αριθμός των παιχνιδιών και η δημοτικότητά του συμβάλλουν  στη συνεχή ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Έτσι τόσο τα συνολικά έσοδα από χορηγίες για το NBA όσο και τα έσοδα των ομάδων του έχουν αυξηθεί. 

Η Motorola είναι η μόνη εταιρεία με πολλαπλές συμφωνίες, διατηρώντας συμβόλαια με τους Nets, Milwaukee Bucks και Indiana Pacers. Ορισμένες ομάδες κερδίζουν περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για μπλουζάκια, με το ποσό σε κάποιες περιπτώσεις να αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης στις ομάδες η μέση τιμή αυξήθηκε στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια, από 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Μια δωδεκάδα από τις 30 ομάδες του NBA αποτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα, με τις έξι πιο πολύτιμες από αυτές να αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα 2/3 των συνολικών κερδών τους τελευταίους 12 μήνες. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.