24 Απρ 2024
READING

Ποιες είναι οι κορυφαίες κατηγορίες προϊόντων του Amazon;

2 MIN READ

Ποιες είναι οι κορυφαίες κατηγορίες προϊόντων του Amazon;

Ποιες είναι οι κορυφαίες κατηγορίες προϊόντων του Amazon;

Το Amazon δημοσιεύει ορισμένα δεδομένα σχετικά με τις τάσεις πωλήσεων διαπιστώνοντας ότι οι καταναλωτές ψωνίζουν το καλοκαίρι μετά από την πανδημία βασισμένοι στις προσωπικές τους ανάγκες. Σύμφωνα με την ανάλυση διάφορες ψυχαγωγικές δραστηριότητες της καλοκαιρινής περιόδου, όπως είναι οι γάμοι και γενικότερα οι εκδηλώσεις αποτελούν τα κορυφαία κίνητρα, τα οποία προσελκύουν τους καταναλωτές του. Η κατηγορία Amazon Wedding έχει υπερδιπλασιάσει φέτος τις πωλήσεις της σε σύγκριση με την περίοδο του 2020.

Αναλυτικότερα, οι πωλήσεις τόσο στον τομέα των εκδηλώσεων όσο και των προμηθειών για οργάνωση πάρτι υπερδιπλασιάστηκαν τον Απρίλιο του 2021, με χαρακτηριστική αύξηση των πωλήσεων σε κατηγορίες αγαθών που σχετίζονται με τη διακόσμηση πάρτι και τα επιτραπέζια σκεύη. Εν τω μεταξύ οι πωλήσεις επίπλων εξωτερικού χώρου σχεδόν διπλασιάστηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2021, με δημοφιλέστερες κατηγορίες το σαλόνι, τις καρέκλες καθιστικού και τα τραπέζια εξωτερικού χώρου. Ακόμη οι πωλήσεις των προϊόντων για bbq αυξήθηκαν κατά (70%) κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Πιο συγκεκριμένα τα δεδομένα του Amazon αποκαλύπτουν ότι οι  καταναλωτές επιλέγουν την αγορά ειδών ρουχισμού προσαρμόζοντας τον εαυτό τους στα νέα δεδομένα της εποχής μετά την πανδημία. Οι πωλήσεις σε είδη ρουχισμού όπως είναι φούστες, φορέματα, πουκάμισα, κοστούμια υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021.

Καθώς ανοίγει ξανά η αγορά, οι πελάτες του Amazon φαίνεται να προετοιμάζονται και για ταξίδια. Οι πωλήσεις αποσκευών αυξήθηκαν περισσότερο από (460%) και οι πωλήσεις των μαγιό υπερδιπλασιάστηκαν, ενώ οι πωλήσεις αντηλιακών αυξήθηκαν κατά (70%). Από την άλλη οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών προϊόντων παρουσίασαν άνοδο με το ποσοστό να αγγίζει το (86%) σε ετήσια βάση τον Απρίλιο του 2021, αποτελώντας την δεύτερη υποκατηγορία ανάμεσα στις καλύτερες πωλήσεις για ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης. Ακόμη οι πωλήσεις καθισμάτων αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά (70%) και τα καροτσάκια κατά (50%). 

Ειδικότερα παρατηρείται εξίσου άνοδος στις πωλήσεις υπαίθριων προϊόντων διαβίωσης και κατασκήνωσης, αγγίζοντας το ποσοστό του (130%). Οι πωλήσεις αθλητικών ενδυμάτων αυξήθηκαν περισσότερο από (40%) σε ετήσια βάση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2021.

Τέλος το Amazon κατέγραψε ορισμένες τάσεις στον τομέα των πωλήσεων οι οποίες δείχνουν  ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Συγκεκριμένα: 

  • Οι πωλήσεις προϊόντων γυμναστικής και fitness αυξήθηκαν σχεδόν (75%) σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2021 με κορυφαίες κατηγορίες προϊόντων τα βάρη, τα ποδήλατα γυμναστικής και οι διάδρομοι. 

  • Οι πωλήσεις προϊόντων κηπουρικής αυξήθηκαν κατά (50%) σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

  • Οι πωλήσεις μαγειρικών σκευών, εργαλείων μαγειρέματος και αγαθών οργάνωσης κουζίνας υπερδιπλασιάστηκαν σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.