25 Απρ 2024
READING

Η νέα καμπάνια της Ikea που αντιπροσωπεύει διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες

2 MIN READ

Η νέα καμπάνια της Ikea που αντιπροσωπεύει διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες

Η νέα καμπάνια της Ikea που αντιπροσωπεύει διαφορετικές σεξουαλικές ταυτότητες

Το 1994, η Ikea δημιούργησε μία από τις πρώτες (αν όχι την πρώτη) τηλεοπτικές διαφημίσεις που συμμετείχε ένα γκέι ζευγάρι. Τώρα, 27 χρόνια αργότερα, η μάρκα είναι σίγουρα η πρώτη που δημιούργησε μια σειρά από 10 καναπέδες με σχέδια εμπνευσμένα από διάφορες LGBTQ+ σημαίες.

Ένας από τους καναπέδες προκάλεσε ενθουσιασμό και θετικές αντιδράσεις στο διαδίκτυο και, μάλιστα, ήταν στις τάσεις στο Twitter. Ο καναπές, βασισμένος στην bisexual σημαία, έχει πάνω σχέδια από χέρια και έχει μαξιλάρια που γράφουν «When you change Or to And, nobody believes you». 

Η Ikea του Καναδά δήλωσε ότι το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από ένα ποίημα που γράφτηκε από τον Brian Lanigan όταν ήταν 15 ετών για την εμπειρία του ως bisexual. Η εταιρεία ήθελε να κάνει κάτι που υπογραμμίζει την ποικιλομορφία στην κοινότητα LGBTQ+, επειδή υπάρχουν τόσες πολλές ταυτότητες που δεν έχουν τόσο χώρο ή προσοχή κατά τη διάρκεια του Pride, ειδικά στην περίοδο της COVID-19.

Ο καναπές της “αγάπης” αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας που δημιουργήθηκε και κάθε καναπές “αγάπης” στην καμπάνια έχει σχεδιαστεί για να αντιπροσωπεύει συγκεκριμένες σεξουαλικές ταυτότητες, όπως bisexual, lesbian, transgender κ.α. Για κάθε σχέδιο, η μάρκα παρουσιάζει άτομα που μιλούν για τον εαυτό τους, την ιστορία τους και την ταυτότητά τους.

Αν και δεν είναι καθολικά αγαπητή η καμπάνια υποστηρίζει την κληρονομιά της Ikea για δημιουργική ερμηνεία του πνεύματος της εποχής αφού η εταιρεία είναι τολμηρή στην επικοινωνία της.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.