25 Απρ 2024
READING

Η Victoria’s Secret επαναπροσδιορίζεται

4 MIN READ

Η Victoria’s Secret επαναπροσδιορίζεται

Η Victoria’s Secret επαναπροσδιορίζεται

Αφότου η L Brands ανακοίνωσε στις 16 Ιουνίου μια θεμελιώδη ανανέωση της Victoria’s Secret με γνώμονα το diversity πολλοί αναλογίστηκαν αν οι αγοραστές θα πιστέψουν την ιδέα ότι μια εταιρεία που για χρόνια προβάλλει γυναίκες λευκές, ετεροφυλόφιλες, με αψεγάδιαστα σώματα, αγκαλιάζει πραγματικά το diversity και τα ρεαλιστικά σώματα των γυναικών. 

Η εταιρεία αλλάζει και δομικά. Μέχρι τον Αύγουστο, η Victoria’s Secret θα μετονομαστεί σε Victoria’s Secret & Co., θα αποσχιστεί από τη μητρική εταιρεία L Brands και θα έχει νέο διοικητικό συμβούλιο με επτά μέλη, εκ των οποίων τα έξι θα είναι γυναίκες. 

Εξακολουθεί να κυριαρχεί της αμερικανικής βιομηχανίας εσωρούχων, διαθέτοντας 1.460 ιδιόκτητα ή partner-operated καταστήματα και έσοδα 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020 (8,3% λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος). Έτσι, όταν η Victoria’s Secret κυκλοφορεί δυναμικά σχέδια για μια νέα, φρέσκια εικόνα, οι μικρότερες ανταγωνίστριές της πρέπει να επανεξετάσουν τις δικές τους στρατηγικές και τα σχέδιά τους για καινοτομία. 

Παρόμοιες εκτιμήσεις γίνονται μεταξύ αμέτρητων αμερικανικών brand εσωρούχων που, κατά την τελευταία δεκαετία, έχουν κλέψει μερίδιο αγοράς από την άλλοτε κυρίαρχη μάρκα. 

Πώς άλλα brands κατέκτησαν μερίδιο της αγοράς 

Η βιομηχανία εσωρούχων στις ΗΠΑ έχει αλλάξει κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς μια σειρά νέων brand έχουν κλονίσει την κυριαρχία της Victoria’s Secret προσφέροντας περισσότερα μεγέθη, παρουσιάζοντας στις εικόνες τους διάφορες επιδερμίδες, ηλικίες και σωματότυπους και προσελκύοντας διαφορετικούς σεξουαλικούς προσανατολισμούς και ταυτότητες φύλου. Η αίσθηση ότι η Victoria’s Secret έχανε την επαφή με την πραγματικότητα έγινε πιο φανερή όταν η εταιρεία ακύρωσε την ετήσια επίδειξη μόδας Angels το 2019, η οποία θεωρήθηκε ως δημόσια παραδοχή ότι ο πολιτισμός την έχει εγκαταλείψει. 

Νεοσύστατες επιχειρήσεις όπως οι Third Love, Cuup, Savage by Fenty και Playful Promises αναπτύχθηκαν λαμβάνοντας υπόψη αυτό που η Victoria’s Secret απέτυχε για πολύ καιρό να αντιμετωπίσει: το ευρύ φάσμα των αναγκών και των επιθυμιών των γυναικών για εσώρουχα – σε διάφορα μεγέθη, που να αντιπροσωπεύουν εικόνες ρεαλιστικού σώματος και να προσφέρουν ελκυστικά σχεδιασμένα αλλά απαραίτητα προϊόντα, όπως σουτιέν μητρότητας και για γυναίκες μετά από μαστεκτομή. 

Η Third Love ξεκίνησε το 2013 και αναδιαμόρφωσε υπερήφανα τη βιομηχανία, αναπροσδιορίζοντας τον ορισμό του τι θεωρείται σέξι. Το inclusivity, το body positivity και το diversity αποτελούν βασικές αρχές σε ό,τι κάνει και αυτό γίνεται αντιληπτό από τα μεγέθη και τα προϊόντα που προσφέρει. 

Η Aerie, που ανήκει στην American Eagle Outfitters, πούλησε εσώρουχα αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2020 και σχεδιάζει να φτάσει τουλάχιστον τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023. Η Aerie διαθέτει σήμερα περίπου 360 καταστήματα και αναμένει να εγκαινιάσει 40 έως 60 ακόμη φέτος. 

Αλλαγή στη Victoria’s Secret

Μένει να δούμε αν η Victoria’s Secret μπορεί να επιτύχει αυτό που θα ήταν ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς μετασχηματισμούς στην ιστορία της βιομηχανίας ενδυμάτων. 

Η δομή για την αναμόρφωση βρίσκεται στα σκαριά εδώ και περίπου ένα χρόνο, με τη Victoria’s Secret να φέρνει νέα ηγεσία στον σχεδιασμό, το merchandising και τη creative direction, καθώς και προσθέτοντας έναν επικεφαλής για θέματα diversity και έναν νέο επικεφαλή ανθρώπινου δυναμικού. 

Τα νέα προϊόντα θα κυκλοφορήσουν σιγά-σιγά, καθώς θα περνούν από την αλυσίδα σχεδιασμού και προμηθειών μέσα στα επόμενα ένα ή δύο χρόνια. Ένα σουτιέν για μητέρες θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο, όπως και ένα πρώιμο παράδειγμα των νέων εμπορευμάτων που θα κυκλοφορήσουν. Επίσης, ένα σουτιέν μαστεκτομής προγραμματίζεται για το 2022. 

Η Wall Street, επίσης, αμφισβητεί το πόσο επιτυχημένη θα είναι η απόσχιση και η αναδιαμόρφωση της Victoria’s Secret. Η διοίκηση χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας πιο συνδεδεμένης εμπειρίας omnichannel στη Victoria’s Secret, της υιοθέτησης μιας εκσυγχρονισμένης προσέγγισης στο marketing και την καινοτομία των προϊόντων και της διασφάλισης του κατάλληλου ταλέντου και της κατάλληλης δομής. 

Δεν έχει σημασία πόσο δρόμο έχουν ακόμα μπροστά τους. Στη Victoria’s Secret, οι εσωτερικές αλλαγές παρέχουν ήδη θετικά κίνητρα για τους εργαζόμενους. Έχει ήδη σημειωθεί πολύ σημαντική βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων τα δύο τελευταία τρίμηνα. Αυτό έχει συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση του ηθικού των συνεργατών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.