24 Απρ 2024
READING

Η Target σχεδιάζει όλα τα προϊόντα της να είναι βιώσιμα έως το 2040

2 MIN READ

Η Target σχεδιάζει όλα τα προϊόντα της να είναι βιώσιμα έως το 2040

Η Target σχεδιάζει όλα τα προϊόντα της να είναι βιώσιμα έως το 2040

Στην Target, μπορεί κανείς να αγοράσει προϊόντα καθαρισμού σε γυάλινες συσκευασίες ή  παπούτσια που μπορούν να σταλούν πίσω στον κατασκευαστή για ανακύκλωση. Στο μέλλον, η εταιρεία ελπίζει ότι οι πελάτες της δεν θα καταλήξουν να απορρίπτουν οτιδήποτε αγοράζουν από μια μάρκα που ανήκει στην Target. Μέχρι το 2040, η Target στοχεύει όλα τα προϊόντα της να σχεδιάζονται για ένα «κυκλικό» μέλλον.

Αυτός ο στόχος είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής βιωσιμότητας από την εταιρεία, που ονομάζεται Target Forward και έχει τρεις κύριους στόχους: να σχεδιάσει και να ανυψώσει βιώσιμες μάρκες, να εξαλείψει τα απόβλητα και να πιέσει για δικαιοσύνη και ευκαιρίες σε ολόκληρη την εταιρεία και στις κοινότητές της σε εθνικό επίπεδο. Μέσα σε αυτό το σχέδιο, η Target στοχεύει να έχει μηδενικά απόβλητα στις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ έως το 2040 και να αυξήσει την εκπροσώπηση των μελών της Black Team σε όλη την εταιρεία κατά 20% έως το 2023. Η πρωτοβουλία Target Forward βασίζεται σε βήματα βιωσιμότητας που έχει ήδη κάνει η εταιρεία, όπως η δέσμευση να προμηθεύεται το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές έως το 2030.

Ο στόχος της Target για τα δικά της προϊόντα – συμπεριλαμβανομένων των Good & Gather, Up & Up, Room Essentials και πολλά άλλα – να σχεδιαστούν για κυκλικότητα δεν σημαίνει απαραίτητα κυκλικότητα με την πιο αυστηρή έννοια. Δεν θα έχουν όλα αυτά τα προϊόντα μια δεύτερη ζωή ως κάτι άλλο που μπορεί να αγοραστεί. Αντίθετα, αυτός ο στόχος έχει να κάνει με τη δημιουργία προϊόντων που είναι πιο ανθεκτικά, εύκολα επισκευάσιμα ή ανακυκλώσιμα και χρησιμοποιούν υλικά που είναι αναλώσιμα, ανακυκλωμένα ή προέρχονται με βιώσιμο τρόπο. Για παράδειγμα, η σειρά ενδυμάτων «Universal Thread», χρησιμοποιεί βαμβάκι πιο βιώσιμης προέλευσης και πιο ανακυκλώσιμο πολυεστέρα, ενώ η σειρά καθαρισμού «Everspring», περιλαμβάνει σαπούνια χεριών και υγρά μαντηλάκια με βάση βιολογικά προϊόντα.

Αυτή η προσπάθεια θα περιλαμβάνει και ορισμένα στοιχεία εκπαίδευσης πελατών, για την ενημέρωση των αγοραστών σχετικά με το τι να κάνουν με ένα αντικείμενο αντί να το πετάνε στα σκουπίδια. Οι αγοραστές μπορούν, επίσης, να φέρουν πράγματα στα καταστήματα Target για ανακύκλωση.

Όσον αφορά τη μείωση των αποβλήτων, η Target ήδη εκτοπίζει το 80% των απορριμμάτων της σήμερα και οι προσπάθειές της, όπως η πρωτοβουλία «Beyond the Bag» για επανεφεύρεση πλαστικών σάκων μίας χρήσης θα μειώσουν περαιτέρω αυτά τα απόβλητα. Για τη στρατηγική βιωσιμότητας Target Forward, η εταιρεία συνεργάστηκε με συνεργάτες και προμηθευτές, όπως η Unilever και η Lego.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.