25 Απρ 2024
READING

Πώς η Levi’s κατάφερε να βγει από την πανδημία 

3 MIN READ

Πώς η Levi’s κατάφερε να βγει από την πανδημία 

Πώς η Levi’s κατάφερε να βγει από την πανδημία 

Η μάρκα denim μπόρεσε να βασιστεί στους συνεργάτες της εφοδιαστικής της αλυσίδας για να βοηθήσει την εταιρεία να ξεπεράσει τις προκλήσεις που προέκυψαν από την πανδημία που έπληξε τον κόσμο πέρυσι. Οι καθιερωμένες σχέσεις, οι περισσότερες από τις οποίες μετράνε τουλάχιστον 10 χρόνια, είχαν ήδη δημιουργήσει ένα επίπεδο εμπιστοσύνης με τους προμηθευτές, πράγμα που επέτρεψε στη διοίκηση να σκεφτεί πολλές εναλλακτικές λύσεις και να βρει τρόπους να παρακάμψει ορισμένες από τις δυσκολίες που προέκυψαν. 

Στην επιτυχία της Levi κατά την περίοδο της πανδημίας υπήρχαν ενδείξεις μιας σημαντικής αλλαγής στον κλάδο. Συνήθως, οι πιο επιτυχημένοι λιανοπωλητές ήταν αυτοί που βρίσκονταν στην καλύτερη τοποθεσία. Στο μέλλον, οι πιο πετυχημένοι θα είναι αυτοί που έχουν τους καλύτερους συνεργάτες. Η Levi’s έπρεπε να λύσει τα προβλήματά της σε μια εποχή που η ζήτηση και οι προμήθειες μετατράπηκαν από σχεδόν ανύπαρκτες σε έντονες. 

Η προμήθεια υλικών αποτελούσε πρόβλημα για μια εταιρεία που εξαρτάται τόσο από το βαμβάκι και η Levi’s βρέθηκε να προτείνει εναλλακτικά υλικά προϊόντων για να μπορέσει η μάρκα να προμηθεύσει τους πελάτες της χονδρικής. 

Η σχέση λιανοπωλητή/προμηθευτή είναι η βάση οποιασδήποτε επιτυχημένης μάρκας και, όταν αυτή εξελίσσεται, μετατρέπεται σε πραγματική συνεργασία και όλα τα μέρη επενδύουν στην επιτυχία του προϊόντος. Έτσι μπορούν να ξεπεραστούν πολλά προβλήματα που πιθανόν να προκύψουν, από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τη διαφάνεια, τη βιωσιμότητα και τις απρόβλεπτες πανδημίες και αλλαγές στην αγορά, μπορούν να βρεθούν νέοι τρόποι εργασίας. 

Η αλλαγή έγινε παράλληλα με τη διερεύνηση και την εκτέλεση των αμοιβαίων βέλτιστων συμφερόντων. Τώρα οι σχέσεις είναι ισχυρότερες από ποτέ. Η δημιουργικότητα που απαιτήθηκε κατά την πανδημία είναι μια ποιότητα που η Levi’s θέλει να συνεχίσει να καλλιεργεί στο μέλλον. Όποια μορφή κι αν πάρει, θα πρέπει να έχει τις ρίζες της στις βασικές αρχές πάνω στις οποίες ιδρύθηκε η εταιρεία. 

Η ψηφιοποίηση είναι μέρος του λόγου για τον οποίο η Levi’s πιστεύει ότι είναι μια ακόμη ισχυρότερη εταιρεία σήμερα απ’ ό,τι πριν από την έλευση της πανδημίας. Στόχος της είναι να ψηφιοποιήσει την αλυσίδα αξίας στο σύνολό της. Αυτό περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη προϊόντων, την ταξινόμηση και τον προγραμματισμό καθώς και την πώληση. 

Η διαδικασία αυτή, η οποία απαιτεί τόσο πολιτισμική όσο και τεχνολογική αλλαγή, θα καταστήσει τη Levi’s έναν οργανισμό με μεγαλύτερη ανταπόκριση και μεγαλύτερη ταχύτητα στην αγορά, από την σύλληψη των ιδεών μέχρι και το τελικό προϊόν. Η βελτιωμένη διαδικασία πρόβλεψης και σχεδιασμού με τη χρήση προγνωστικών αναλύσεων που υποστηρίζονται από τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη έχουν πολλά οφέλη. 

Η Levi’s έχει μια ιδιαίτερη σχέση με τους πελάτες της που την βοήθησε να διαχειριστεί με επιτυχία την αναστάτωση της πανδημίας. Το μοντέλο της Levi’s με τις consumer-direct πωλήσεις τη βοήθησε να αντιληφθεί τι θα ήταν αποδεκτό από τους καταναλωτές της (ως προς τα υποκατάστατα υλικών), γεγονός που της έδωσε την αυτοπεποίθηση να δεσμευτεί απέναντι στους συνεργάτες της εφοδιαστικής της αλυσίδας και να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.