25 Απρ 2024
READING

Το Amazon Music εξαγοράζει την Art19 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα έσοδά του 

2 MIN READ

Το Amazon Music εξαγοράζει την Art19 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα έσοδά του 

Το Amazon Music εξαγοράζει την Art19 αυξάνοντας ακόμη περισσότερο τα έσοδά του 

Το Amazon Music αγόρασε την πλατφόρμα διανομής και δημιουργίας εσόδων podcast Art19, η οποία ιδρύθηκε το 2015 προσφέροντας στους πελάτες την δυνατότητα να διαχειρίζονται συγκεντρωμένα και με ευκολία τόσο το περιεχόμενο όσο και τις διαφημίσεις τους, μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας.

Οι πίνακες ελέγχου απόδοσης παρακολουθούν την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους ακροατές με τις καμπάνιες σε πραγματικό χρόνο, μετρώντας τις εμφανίσεις και τις λήψεις.Έτσι το Amazon, αγοράζοντας τη συγκεκριμένη εταιρεία σηματοδοτεί ότι έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες στο κομμάτι του audio advertising , καθώς αντίπαλοι όπως το Spotify και το Facebook προέβησαν σε παρόμοιες ενέργειες, πράγμα που σημαίνει ότι ο χώρος του audio advertising έχει γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. 

Το Art19 εστιάζει σε αρκετούς τομείς όπως: να παρέχει βοήθεια στους συνεργάτες να διανέμουν το περιεχόμενό τους, να πραγματοποιεί καλύτερο target για τις διαφημίσεις και να διαχειρίζεται σε πραγματικό χρόνο καμπάνιες ώστε να επέλθει όσο το δυνατόν καλύτερη βελτιστοποίηση του performance. Αρχικά το εργαλείο «WarpFeed» της εταιρείας έχει την δυνατότητα να ελέγχει εάν οι ακροατές κατεβάζουν ένα παλαιότερο επεισόδιο ενός προγράμματος, ενώ παράλληλα εισάγει μηνύματα, τα οποία είναι up-to-date. Στόχος του Art19 είναι να προσφέρει όλες τις δυνατότητες marketing σε ολόκληρο τον ψηφιακό χώρο του podcast. 

Επιπροσθέτως με την συγκεκριμένη εξαγορά το Amazon συνεχίζει να αναπτύσσεται στον τομέα του podcast. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αγόρασε το δίκτυο podcast «Wondery», το οποίο είναι υπεύθυνο για δημοφιλείς εκπομπές όπως το «Dirty John». Η συμφωνία, αξίας πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια, επικεντρώθηκε στην εξασφάλιση πιο αποκλειστικού premium περιεχομένου, αντικατοπτρίζοντας με αυτόν τον τρόπο κινήσεις που πραγματοποίησε και το Spotify. Συγκεκριμένα το Spotify παρουσίασε τον Φεβρουάριο την αγορά του Spotify Audience Network στοχεύοντας στην απλοποίηση της διαδικασίας εκτέλεσης καμπανιών, ενσωματώνοντας ταυτόχρονα εργαλεία ακρόασης podcast στο Facebook, τα οποία θα μπορούσαν να διευρύνουν την εμβέλεια των προγραμμάτων του, αλλά και να την βοηθήσουν να διαχειρίζεται καλύτερα τους fan του. 

Ολοκληρώνοντας το Amazon μπορεί να μην χρειάζεται πραγματικά podcasts για να ευδοκιμήσει, μπορεί όμως να βλέπει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα ως έναν τρόπο για να ενισχύσει περαιτέρω την ακμάζουσα επιχείρηση ψηφιακών διαφημίσεων αφού έως το 2023 αναμένεται οι διαφημίσεις σε podcasts να ξεπεράσουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.