20 Απρ 2024
READING

6 καινούρια ξενοδοχεία χτισμένα πάνω σε δέντρα με απίστευτη θέα 

4 MIN READ

6 καινούρια ξενοδοχεία χτισμένα πάνω σε δέντρα με απίστευτη θέα 

6 καινούρια ξενοδοχεία χτισμένα πάνω σε δέντρα με απίστευτη θέα 

Κατά την διάρκεια της πανδημίας πολύς κόσμος ένιωσε την ανάγκη να ξεφύγει και να βρεθεί πιο κοντά με την φύση. Πιο συγκεκριμένα, δοκίμασε νέες υπαίθριες δραστηριότητες όπως καγιάκ, πεζοπορία και αναρρίχηση. Ωστόσο ένα πανέμορφο Airbnb στην φύση είναι η καλύτερη απόδραση. Γι’ αυτό το λόγο μερικοί ξενοδόχοι έχουν προσθέσει απομονωμένα καταλύματα δεντρόσπιτων σε δάση προκειμένου ο κόσμος να έρθει πιο κοντά με την φύση και να καταφέρει να ξεφύγει από την δύσκολη ρουτίνα της καθημερινής ζωής. Παρακάτω αναφέρονται μερικά από τα πιο όμορφα δεντρόσπιτα στον κόσμο. 

Løvtag in North Jutland, Denmark

Παρόλο που η Σουηδία φημίζεται για τα δεντρόσπιτα της, η Δανία καταφέρνει γρήγορα να την φτάσει. Ο Løvtag άνοιξε πρόσφατα τρεις καμπίνες με δέντρα στο δάσος της Βόρειας Γιουτλάνδης, κοντά στο Als Odde και το Mariager Fjord. Κάθε σπίτι βρίσκεται 6 έως 7.5 μέτρα πάνω από το έδαφος με ένα πανύψηλο δέντρο να βρίσκεται στο υπνοδωμάτιο. Οι καμπίνες αυτές είναι σχεδιασμένες από τον αρχιτέκτονα Sigurd Larsen, και αντικατοπτρίζουν τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό που σημαίνει ότι είναι απλά επιπλωμένες, έχουν μικρές κουζίνες, κρεβάτια ντυμένα με κλινοσκεπάσματα και άφθονο φυσικό φως που εισέρχεται μέσα από τα ψηλά παράθυρα. 

The Mohicans Treehouse Resort in Glenmont, Ohio

Το Mohicans Treehouse Resort στη χώρα Amish του Οχάιο είναι 77 στρέμματα και διατηρήθηκε απασχολημένο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προσθέτοντας πολλά νέα δεντρόσπιτα στη φιλικά προς το περιβάλλον συλλογή του. Όπως υποδηλώνει το όνομα, το The View προσφέρει πανοραμική θέα στα γύρω δάση. Ένας σύγχρονος εσωτερικός χώρος με μαρμάρινο πάγκο και ένα λαμπερό πλακάκι μπανιέρας δελεάζει τους άντρες κυνηγούς, ενώ το υπαίθριο ντους και το τραπέζι για πικνίκ απευθύνονται σε πραγματικούς κατασκηνωτές. 

Daintree Ecolodge in Queensland, Australia

Τα 15 ξενοδοχεία eco-luxe δεντρόσπιτα στο Daintree Ecolodge βρίσκονται στο Daintree Rainforest, και είναι ηλικίας 180 εκατομμυρίων ετών, καθώς το Daintree Rainforest είναι το παλαιότερο τροπικό δάσος και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το τροπικό κατάλυμα άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο και διαθέτει ιδιωτικό καταρράκτη, λίμνες και πολλά μονοπάτια πεζοπορίας. Τα banyans βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη σε όλη τη ζούγκλα, το καθένα με τη δική του μπαλκονόπορτα και τα δικά του γυάλινα παράθυρα. Δεν υπάρχει τηλεόραση ή Wi-Fi ωστόσο υπάρχουν πολλές ανέσεις όπως κλιματισμός και προϊόντα περιποίησης σπα.

Baobab Treehouse at Xigera Safari Lodge in Botswana

Οι κατασκευές στο Xigera Safari Lodge, που άνοιξαν στο Δέλτα του Οκαβάνγκο τον Ιανουάριο, είναι χτισμένες σε ξυλοπόδαρα για να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις τους στην εύθραυστη πεδιάδα. Το τριώροφο και ηλιόλουστο δεντρόσπιτο Baobab τοποθετείται στα 9 μέτρα πάνω από το δέλτα του Οκαβάνγκο και προσφέρει βόλτες με βάρκα από γυαλί, που είναι μία από τις πιο μοναδικές προσφορές του Xigera. Η αρχιτεκτονική είναι εμπνευσμένη από μια ζωγραφική ενός παλιού δέντρου baobab από τον Νοτιοαφρικανό καλλιτέχνη Jacobus Hendrik Pierneef, ο οποίος ενσωματώνει ατσάλινα κλαδιά που σκουριάζουν με την πάροδο του χρόνου. Μια σπειροειδής σκάλα ανεβαίνει μέσα από τον «κορμό» του δεντρόκηπου, οδηγώντας τους επισκέπτες στο πολυτελές υπνοδωμάτιο, το μπάνιο και την τραπεζαρία τους, ενώ ένα υπαίθριο κρεβάτι στο πάνω κατάστρωμα τους προσκαλεί να παρακολουθήσουν την άγρια ​​φύση την ημέρα και να παρακολουθήσουν τα αστέρια το βράδυ. 

AndBeyond Ngala Treehouse in South Africa

Το Xigera δεν είναι ο μόνος προορισμός safari που περιλαμβάνει ένα δεντρόσπιτο εκτός δικτύου. Το Ngala Treehouse του AndBeyond χτίστηκε τρία μίλια από το Ngala Safari Lodge και το Ngala Tented Camp στο ιδιωτικό αποθεματικό παιχνιδιών των 36.324 στρεμμάτων στο Εθνικό Πάρκο Kruger. Η δομή των τεσσάρων επιπέδων προσκαλεί τους ταξιδιώτες να πιούν ένα Sundowner στο κατάστρωμα του τελευταίου ορόφου απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα.

The Treehouses at Lanrick in Perthshire, Scotland

Τα Treehouses στο Lanrick προσφέρουν πέντε δασικές κατοικίες η καθεμία με δικό της θέμα. Το Nuthatch, το οποίο διαθέτει ένα γιγαντιαίο πλάτανο που διαπερνάει το κατάστρωμα, είναι ιδανικό για ζευγάρια με τη σόμπα ξύλου και την μπανιέρα από χαλκό που βρίσκεται στην βεράντα. Το Treecreeper είναι ένας παράδεισος του upcyler, εξοπλισμένος με χάλκινες σωληνώσεις, κυματοειδές λαμαρίνα και vintage πόρτες. Τα πακέτα καλωσορίσματος από το κατάστημα αγροκτημάτων της Lanrick περιλαμβάνουν ψωμί, γάλα, αυγά, βούτυρο και μαρμελάδα, και κάθε δεντρόσπιτο είναι εξοπλισμένο με Weber ψησταριά για ψητά στη σχάρα σε εξωτερικούς χώρους. Αν και το Lanrick απέχει μόλις πέντε λεπτά από το Εθνικό Πάρκο Trossachs, γνωστό για το ψάρεμα στη λίμνη και την ορεινή ποδηλασία, είναι επίσης μια ώρα ή λιγότερο από τη Γλασκόβη και το Εδιμβούργο. 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.