24 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Οι αγοραστές θα αγόραζαν περισσότερα μεταχειρισμένα ρούχα αν δεν είχαν φόρο

3 MIN READ

Έρευνα | Οι αγοραστές θα αγόραζαν περισσότερα μεταχειρισμένα ρούχα αν δεν είχαν φόρο

Έρευνα | Οι αγοραστές θα αγόραζαν περισσότερα μεταχειρισμένα ρούχα αν δεν είχαν φόρο

Τα μεταχειρισμένα ρούχα έχουν κερδίσει δημοτικότητα και τώρα, κάποιοι καταναλωτές επιθυμούν από τις κυβερνήσεις να τα ενισχύσουν. Σχεδόν οι μισοί καταναλωτές – το 44% – πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προωθήσει μια πιο βιώσιμη προσέγγιση στη μόδα, όπως η προσφορά φορολογικών κινήτρων στις μάρκες ή στους αγοραστές που αγοράζουν μεταχειρισμένα ρούχα, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σε 3.500 ενήλικες από την εταιρεία συμβούλων GlobalData – σε μια έκθεση που έγινε για λογαριασμό της διαδικτυακής ιστοσελίδας μεταπώλησης ThredUp. 

Τα ευρήματα αντικατοπτρίζουν την ενασχόληση των αγοραστών με κοινωνικά ζητήματα, από τη φυλετική ισότητα έως την κλιματική αλλαγή, και την επιθυμία να δουν και τους πολιτικούς και τις εταιρείες να εμπλέκονται εξίσου. Μπορεί, επίσης, να δείχνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει τη δημόσια πολιτική ως εργαλείο που ωθεί τους καταναλωτές προς φιλικές προς το περιβάλλον συνήθειες. 

Πρωτοβουλίες όπως τα τέλη για τις πλαστικές σακούλες και οι φορολογικές εκπτώσεις για τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν ανοίξει το δρόμο για τη βιομηχανία ένδυσης. Ταυτόχρονα, η πανδημία έχει αυξήσει την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τις δικές τους περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την επιθυμία τους να μειώσουν τα απόβλητα. 

Τον τελευταίο χρόνο οι άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να παραμείνουν στο σπίτι, με αποτέλεσμα να έχουν παρατηρήσει τον τεράστιο όγκο ρούχων, παπουτσιών και άλλων αντικειμένων που συσσωρεύονται ή στριμώχνονται στα συρτάρια τους. Αυτό ενέπνευσε ορισμένους να αρχίσουν να πωλούν ελαφρώς μεταχειρισμένα αντικείμενα ή να γίνουν πιο προσεκτικοί στο τι αγοράζουν. 

Επιπλέον, οι άνθρωποι πρόσεχαν τα έξοδά τους κατά τη διάρκεια της ύφεσης που προέκυψε από την πανδημία και διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να εξοικονομήσουν χρήματα ή να βγάλουν επιπλέον εισόδημα μέσω της μεταπώλησης των αντικειμένων τους. 

Η μεταπώληση καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μέρος του λιανικού εμπορίου, καθώς οι νεότεροι καταναλωτές αναζητούν επώνυμες, αλλά οικονομικές επιλογές. Η αγορά μεταπώλησης αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, από 36 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 77 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025, σύμφωνα με έρευνα της GlobalData. Αυτός είναι ένας ρυθμός ανάπτυξης που είναι 11 φορές ταχύτερος από αυτόν του ευρύτερου τομέα της λιανικής πώλησης ενδυμάτων. 

Η ThredUp εισήχθηκε στο χρηματιστήριο τον Μάρτιο και έχει συνάψει συμφωνίες με περισσότερες από δώδεκα εταιρείες λιανικής πώλησης, συμπεριλαμβανομένης της Walmart, οι οποίες έχουν προσθέσει αντικείμενα μεταπώλησης στις ιστοσελίδες της εταιρείας ή έχουν μετατραπεί σε χώρους όπου οι πελάτες μπορούν να παραδίδουν ρούχα προς πώληση.

Σύμφωνα με την έρευνα, 33 εκατομμύρια καταναλωτές αγόρασαν μεταχειρισμένα ρούχα για πρώτη φορά πέρυσι και το 76% αυτών σχεδιάζουν να αγοράζουν περισσότερα μεταχειρισμένα ρούχα τα επόμενα πέντε χρόνια. 

Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό θα μπορούσε να ενισχυθεί αν η κυβέρνηση παρέμβει με κανονισμούς ή κίνητρα. Το 58% των στελεχών λιανικού εμπορίου δηλώνουν ότι θα ήταν πιο πιθανό να δοκιμάσουν τη μεταπώληση αν αυτή συνοδευόταν από οικονομικά κίνητρα, και το 47% των καταναλωτών δήλωσαν ότι θα ήταν πιο πιθανό να αγοράσουν μεταχειρισμένα ρούχα αν μπορούσαν να παρακάμψουν τον φόρο πωλήσεων ή να λάβουν έκπτωση στο φόρο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.