25 Απρ 2024
READING

Το ΕBay πραγματοποιεί συμφωνία για τις διαφημίσεις αξίας 9.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

1 MIN READ

Το ΕBay πραγματοποιεί συμφωνία για τις διαφημίσεις αξίας 9.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το ΕBay πραγματοποιεί συμφωνία για τις διαφημίσεις αξίας 9.2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Το Ebay μεταβίβασε επισήμως την επιχείρηση των classified διαβαθμισμένων διαφημίσεων σε μια νορβηγική εταιρεία έναντι 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές. Η πώληση ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020 και περιλάμβανε ότι η εταιρεία Adevinta με έδρα τη Νορβηγία,  η οποία έχει σε λειτουργία digital marketplaces σε 16 χώρες, θα πληρώσει στο eBay 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μερίδιο συμμετοχής (44%) στην Adevinta, που ισοδυναμεί με περίπου 540 εκατομμύρια μετοχές, συνολικής αξίας περίπου 9,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συνεργασία αυτών των δύο εταιρειών θα δημιουργήσει μια κορυφαία παγκόσμια online συνεργασία, ενισχύοντας την αξία των καταναλωτών, των υπαλλήλων, αλλά και των μετόχων. Η συμφωνία θα επιτρέψει στο eBay να επικεντρωθεί στις βασικές του δραστηριότητες στην αγορά. Γεγονός αποτελεί ακόμη  ότι η εταιρεία δέχτηκε πίεση από ακτιβιστές επενδυτές να πουλήσουν τα μη βασικά περιουσιακά της στοιχεία. Τον Νοέμβριο του 2019, το eBay πούλησε τη διαδικτυακή μονάδα resale εισιτηρίων StubHub στην Viagogo, μια ελβετική διαδικτυακή αγορά εισιτηρίων, λαμβάνοντας το ποσό των 4,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Παράλληλα η εταιρεία συμφώνησε να μειώσει το μερίδιο της ιδιοκτησίας της στο Adevinta σε (33%) ή και λιγότερο για τους επομένους 18 μήνες, ως μέρος των διορθωτικών μέτρων που πρότεινε, ώστε να επιλύσει τα προβλήματα ανταγωνισμού που έθεσαν οι αυστριακές αρχές. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.