19 Απρ 2024
READING

Η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων γίνεται κύρια ανησυχία του κοινού μετά την πανδημία

2 MIN READ

Η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων γίνεται κύρια ανησυχία του κοινού μετά την πανδημία

Η διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων γίνεται κύρια ανησυχία του κοινού μετά την πανδημία

Πάνω από τα τρία τέταρτα (76%) των παγκόσμιων καταναλωτών πιστεύουν ότι τα brands πρέπει να προστατεύσουν τα δεδομένα τους πολύ περισσότερο, σύμφωνα με νέα έρευνα από τον solution provider data analytics «Trūata». Η έρευνα Global Consumer State of Mind Report 2021 που διεξήχθη, κατέγραψε τις απόψεις 8000 καταναλωτών σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ. 

Ειδικότερα το (62%) των καταναλωτών δήλωσε ότι θα ένιωθαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη εάν η εταιρεία του προϊόντος που έχουν επιλέξει να αγοράσουν, παρέχει επίσημη πιστοποίηση διαφύλαξης του απόρρητου προσωπικών δεδομένων. Αντίστοιχα για το Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό ανέρχεται στο (63%) και για τη Νότιο Κορέα στο (64%). Εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι το μεγάλο ποσοστό των καταναλωτών της Βραζιλίας (71%), να ασπάζονται την παραπάνω αντίληψη. 

Επιπλέον σύμφωνα με την έρευνα το (65%) των παγκόσμιων καταναλωτών δήλωσε ότι είναι πιο πρόθυμοι να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους σε ένα brand, το οποίο θα τους ενημερώνει διεξοδικά σχετικά με τη διαφύλαξη των προσωπικών τους δεδομένων. Ενώ, το (60%) των καταναλωτών πρόσθεσε ότι θα σπαταλούσαν ακόμη και περισσότερα χρήματα σε ένα brand που είναι σίγουροι για την διαφάνεια και την διαφύλαξη των δεδομένων τους. 

Αυτό συμβαίνει καθώς το (64%) των παγκόσμιων καταναλωτών έχουν αυξήσει τη χρήση της τεχνολογίας εξαιτίας της πανδημίας, με το (47%) να χρησιμοποιεί apps και γενικότερα πολλές και διαφορετικές τεχνολογικές επιλογές που δεν είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, μολονότι δυσανασχετούσαν για την αξιοπιστία τους στον τομέα διαφύλαξης του απορρήτου δεδομένων.  

Εν κατακλείδι η νέα ανάγκη του καταναλωτικού κοινού για την σωστή διαφύλαξη και πορεία των προσωπικών τους δεδομένων οδήγησε σε ένα νέο είδος συμπεριφοράς που σχετίζεται με την συνειδητή διαφύλαξη των δεδομένων της ιδιωτικής ζωής του κάθε ανθρώπου από την μεριά των εταιρειών.

Πλέον είναι αδιαμφισβήτητα φανερή η ανάγκη των brand να προσαρμοστούν στο εξελισσόμενο τοπίο της ιδιωτικής ζωής και να δώσουν προτεραιότητα σε στρατηγικές που θα ικανοποιήσουν τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο. Αποτελεσματικά, δίνεται η ευκαιρία στον επιχειρησιακό κλάδο να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να διαφοροποιηθεί. Υπάρχει μια αναδυόμενη αγορά για λύσεις που έχει την δυνατότητα να συμβάλει στην παροχή των εγγυήσεων απορρήτου που απαιτούν οι καταναλωτές. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.