23 Απρ 2024
READING

Η αποτίμηση της GOAT διπλασιάζεται και φτάνει τα 3.7 δις. δολάρια

2 MIN READ

Η αποτίμηση της GOAT διπλασιάζεται και φτάνει τα 3.7 δις. δολάρια

Η αποτίμηση της GOAT διπλασιάζεται και φτάνει τα 3.7 δις. δολάρια

Η GOAT, η πλατφόρμα πώλησης αθλητικών παπουτσιών, ενδυμάτων και αξεσουάρ, συγκέντρωσε 195 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης και αυτό ανεβάζει την αποτίμηση της εταιρείας στα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, μια τιμή που είναι υπερδιπλάσια της προηγούμενης αποτίμησης ύψους 1,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε επιτευχθεί κατά τη διάρκεια ενός γύρου χρηματοδότησης τον Σεπτέμβριο του 2020.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την ανάπτυξη των αθλητικών παπουτσιών, των αξεσουάρ και των ειδών ένδυσης, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει το διεθνές της αποτύπωμα. Η νεοσύστατη εταιρεία θέλει να αυξήσει το διεθνές της αποτύπωμα μέσω νέων εγκαταστάσεων στο Σικάγο, την Ιαπωνία, την Κίνα και τη Σιγκαπούρη.

Η νεοσύστατη εταιρεία σκοπεύει, επίσης, να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να βελτιώσει την τεχνολογία και το branding της, ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τους 600.000 πωλητές και τα 30 εκατομμύρια μέλη της.

Από το 2019, όταν η GOAT πρόσθεσε ρούχα και αξεσουάρ στην συλλογή της, η επιχείρηση έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη αφού έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε ακαθάριστο όγκο εμπορευμάτων τους τελευταίους 12 μήνες. Τα αθλητικά παπούτσια και τα ενδύματα αυξήθηκαν, επίσης, κατά 100% και 500% το καθένα σε ετήσια βάση, αντίστοιχα. 

Η ανάπτυξη της GOAT επιταχύνεται σε κάθε μέσο και κατηγορία, λόγω της ισχυρής παγκόσμιας τεχνολογικής πλατφόρμας που έχει αναπτύξει, καθώς και της κορυφαίας εμπειρίας πελατών που προσφέρει, η οποία έχει απήχηση στους νεότερους καταναλωτές ανά τον κόσμο.

Στις αρχές του 2019, το Foot Locker επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια στην GOAT. Η επένδυση αυτή ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη δευτερογενή αγορά αθλητικών παπουτσιών.

Καθώς η GOAT συγκεντρώνει χρηματοδότηση προκειμένου να ενισχύσει την πλατφόρμα μεταπώλησης, το eBay έχει επίσης επιδιώξει να χτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των sneakerheads. Τον περασμένο Οκτώβριο, ανακοίνωσε ότι θα ελέγχει τα αθλητικά παπούτσια αξίας 100 δολαρίων και άνω στο πλαίσιο του προγράμματος Authenticity Guarantee (Εγγύηση γνησιότητας). Εκείνη την εποχή, η πλατφόρμα ανέφερε ότι είχε περισσότερες από μισό εκατομμύριο καταχωρίσεις αθλητικών παπουτσιών κάθε μέρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.