25 Απρ 2024
READING

4 λόγοι για να επισκεφτούμε το Τόκιο 

4 MIN READ

4 λόγοι για να επισκεφτούμε το Τόκιο 

4 λόγοι για να επισκεφτούμε το Τόκιο 

Το Τόκιο είναι μια πόλη η οποία συνδυάζει το απλό και το παραδοσιακό αλλά ταυτόχρονα προσφέρει και κάτι εντελώς πρωτοποριακό και hi-tech, με αποτέλεσμα να θεωρείται τόσο μοναδική.  Η αφοσίωση της πόλης στα αρχαία έθιμα και η καινοτόμα σκέψη, η υπομονή και η ηρεμία που προσφέρει μέσα από τα φώτα που αναβοσβήνουν, δημιουργεί μια πολύ ωραία αίσθηση για τους τουρίστες καθώς τους εκπλήσσει ο διαφορετικός πολιτισμός του Τόκιο. 

Χάρη στο χαμηλό ποσοστό εγκληματικότητας, είναι ένα μέρος όπου ο καθένας θα ήθελε να εξερευνήσει λίγο περισσότερο από άλλες πόλεις του κόσμου. Πέρα από αυτό η πόλη είναι πολύ ασφαλής σχετικά με την Covid-19, ειδικότερα για τους ταξιδιώτες που θα ήθελαν να την επισκεφτούν σύντομα. Επίσης πρόκειται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021. Φαίνεται λοιπόν πως το Τόκιο είναι το ιδανικό σημείο εκκίνησης για να εξερευνήσει κανείς την ευρύτερη Ιαπωνία. 

1. ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Μια κρουαζιέρα γύρω από τις ξεχασμένες διαύλους του Τόκιο προσφέρει θέα που οι περισσότεροι επισκέπτες δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να δουν, όπως τα τείχη του παλιού κάστρου του Edo, που κάηκαν το 1873, κρυμμένα στο κάτω μέρος των αυτοκινητοδρόμων, μνημεία στο μεταπολεμικό σπριντ της Ιαπωνίας σχετικά με τον εκσυγχρονισμό, και υπερσύγχρονοι πύργοι που αναδύονται μέσα στη νύχτα και αντανακλώνται στο νερό. 

Στην ξηρά, αυτή η αρχιτεκτονική ποικιλία μπορεί να εκτιμηθεί κατά τη διάρκεια μιας βόλτας γύρω από το αυτοκρατορικό παλάτι ή ακόμα καλύτερα, από το ιδιωτικό μπαλκόνι ενός από τα δωμάτια στο γειτονικό grandee της πόλης, το Palace Hotel Tokyo. Η εντυπωσιακή θέα περιλαμβάνει το καταπράσινο γρασίδι των εξωτερικών χώρων, περιτριγυρισμένο από όλες τις πλευρές με τους λαμπερούς ουρανοξύστες του Shinjuku, του Roppongi και του Marunouchi.

2. ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ “ΣΚΗΝΗ” ΦΑΓΗΤΟΥ 

Η εκπληκτική θέα του Τόκιο μπορεί να εκπλήξει τους ταξιδιώτες. Ωστόσο υπάρχουν μικρές λεπτομέρειες οι οποίες μετατρέπουν το Τόκιο σε μια μαγική πόλη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για φαγητό. Η συγκεκριμένη πόλη είναι γεμάτη από εντυπωσιακά εστιατόρια, δείχνοντας πόσο υψηλή κουλτούρα διαθέτει το Τόκιο. Ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι ξαναστρέφουν την προσοχή τους σε απλούστερες απολαύσεις, με αποτέλεσμα πολλοί κορυφαίοι σεφ να επιστρέφουν στα βασικά φαγητά, δίνοντας προτεραιότητα στα τοπικά συστατικά. 

3. ΑΡΧΑΙΕΣ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Το Τόκιο είναι μια πόλη η οποία διατηρεί τον σεβασμό του για κάθε αντικείμενο, είτε είναι ένα συστατικό φαγητού, είτε ένα είδος σκεύους, είτε το οτιδήποτε. Αυτό το κάνει γιατί ο σεβασμός των αντικειμένων είναι χαρακτηριστικό στοιχείο του ιαπωνικού πολιτισμού, καθώς και ένα από τα θεμελιώδη δόγματα του Σιντοισμού, γηγενές σύστημα πεποιθήσεων της χώρας.

Τίποτα δεν δείχνει περισσότερο σεβασμό για ένα αντικείμενο από την πράξη του να μην πεταχτεί ή να μην σπάσει. Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από την τέχνη του kintsugi, ή την επισκευή αντικειμένων με χρυσό για να δώσει μια νέα ζωή στα αντικείμενα. Το να μοιράζεσαι το τσάι παραμένει το πιο σημαντικό τελετουργικό, το οποίο δείχνει σεβασμό προς τους ανθρώπους και όχι μόνο σε μια τελετή τσαγιού, αλλά και μεταξύ φίλων ή σε επιχειρήσεις. Η σωστή εντύπωση δημιουργείται με την κοινή χρήση ενός ποιοτικού τσαγιού, που συνήθως σερβίρεται με ένα γλυκό συνοδευτικό.

Οι παραδόσεις αυτές παραμένουν στην Ιαπωνία λόγω της ικανότητάς τους να προσδίδουν νόημα και σκοπό, και πολλοί νέοι επιστρέφουν στο Τόκιο προκειμένου να διατηρήσουν αυτές τις παραδόσεις. Για τους ξένους, ωστόσο, μπορεί να εκληφθούν ως υπερβολική τυπικότητα. 

Ένα από τα πολλά ιαπωνικά τελετουργικά που απολαμβάνουν σήμερα οι ντόπιοι είναι το μπάνιο σε ένα από τα δημόσια λουτρά του Τόκιο. Το μέρος ονομάζεται Koganeyu, στο οποίο δόθηκε και ένα έξυπνο makeover από μια on-trend αρχιτεκτονική πρακτική που πρόσθεσε ένα μπαρ που σερβίρει κρύες μπύρες. 

4. ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ ΠΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΓΩΝΙΕΣ 

Παρά τη φήμη της αστικής ζούγκλας, το Τόκιο είναι στην πραγματικότητα μια πολύ καταπράσινη πόλη, με μικρά πάρκα σχεδόν σε κάθε γειτονιά και αμέτρητα ιερά και ναούς. Καθώς φτάνει η άνοιξη, ολόκληρη η πόλη κατευθύνεται έξω για να δει τη γοητεία των ανθισμένων κερασιών, μια παράδοση γνωστή ως hanami.

Από τα μεγάλα πάρκα και τους ανοιχτούς χώρους, το Imperial Palace East Gardens απέναντι από το Palace Hotel Tokyo είναι ένα εξαιρετικό μέρος. Είναι γεμάτο με κερασιές και σχεδιασμένο με ιαπωνικό στυλ. Οι ανθισμένες όχθες στο Chidorigafuchi είναι ιδιαίτερα γοητευτικές, ακόμη περισσότερο όταν τα πέταλα πέφτουν μέσα στο νερό και γίνονται ροζ.

Το πάρκο Yoyogi Park είναι ιδανικό για πικνίκ και μπύρα, ενώ ο κήπος Shinjuku Gyoen προσελκύει ένα πιο συντηρητικό πλήθος. Ο κήπος του Μουσείου Τέχνης Teien μπορεί να συνδυαστεί με θέα στις γκαλερί που βρίσκονται μέσα σε ένα παλιό παλάτι Art Deco και μόλις μία ώρα βόρεια με το τρένο, η πόλη Kawagoe, γνωστή για τους γραφικούς παλιούς δρόμους της, προσφέρει βόλτες με βάρκα κάτω από ένα ροζ θόλο κερασιών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.